Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο γυναίκες μηνύουν την Hermès για υστερόβουλη διάκριση

Δύο γυναίκες μηνύουν την Hermès για υστερόβουλη διάκριση

Δύο Καλιφορνέζες μηνύουν την Hermès, γιατί αρνήθηκε να τους πουλήσει υποστηρίζοντας ότι οι τσάντες Birkin προσφέρονται μόνο σε τακτικούς πελάτες.

Δύο κάτοικοι της Καλιφόρνιας μηνύουν τη γαλλική εταιρεία πολυτελούς σχεδιασμού Hermès για τους ισχυρισμούς ότι πουλάει τις τσάντες Birkin μόνο σε πελάτες που έχουν αγοράσει άλλα είδη Hermès στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των ακριβών παπουτσιών, κασκόλ και ζωνών του οίκου.

Η ομαδική αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη στο Σαν Φρανσίσκο ισχυρίζεται ότι οι πελάτες πρέπει να έχουν ένα κατάλληλο «προφίλ αγοράς» με την Hermès για να αποκτήσουν πρόσβαση στις τσάντες Birkin. Αυτό παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, υποστηρίζει η αγωγή, συνδέοντας την αγορά μιας Birkin με την αγορά άλλων ειδών πολυτελείας.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Τι; Θέλεις και Birkin; Δεν είμαστε καλά…

Πολλοί βλέπουν τις τσάντες, που πήραν το όνομά τους από τη βρετανικής καταγωγής ηθοποιό και τραγουδίστρια Jane Birkin, ως σύμβολο κύρους και φετίχ της μόδας. Οι τσάντες πωλούνται για χιλιάδες δολάρια, που κυμαίνονται από την τιμή μιας μικρής μοτοσικλέτας έως την τιμή ενός μικρού εξοχικού.

Οι πελάτες δεν μπορούν να αγοράσουν τσάντες Birkin στην ιστοσελίδα της Hermès, αναφέρει η αγωγή, και δεν εκτίθενται δημόσια στα καταστήματα λιανικής Hermès. Η Hermès διαθέτει σήμερα περισσότερα από 40 καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων οκτώ στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την αγωγή.

«Συνήθως, μόνο οι πελάτες που κρίνονται άξιοι να αγοράσουν μια τσάντα Birkin θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια τσάντα Birkin σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο», αναφέρει η αγωγή.

Οι συνεργάτες πωλήσεων της Hermès προωθούν το σύστημα ενθαρρύνοντας τους πελάτες να αγοράσουν πολλά άλλα είδη προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια Birkin, υποστηρίζει η αγωγή

Photo: Wikimedia Commons

Αγόρασε πρώτα τίποτε άλλο και βλέπουμε

Οι συνεργάτες πωλήσεων της Hermès προωθούν το σύστημα ενθαρρύνοντας τους πελάτες να αγοράσουν πολλά άλλα είδη προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια Birkin, υποστηρίζει η αγωγή.

Η μήνυση επιδιώκει την ομαδική αγωγή από χιλιάδες εύπορους πελάτες που αγόρασαν αντικείμενα Hermès ή ενθαρρύνθηκαν να τα αγοράσουν για να μπορέσουν να αγοράσουν μία Birkin.

«Η μοναδική επιθυμία, η απίστευτη ζήτηση και η χαμηλή προσφορά των τσαντών Birkin προσδίδουν στους εναγόμενους απίστευτη δύναμη στην αγορά», αναφέρει η αγωγή. Η αγωγή δεν διευκρινίζει πώς οι πελάτες θα αποδείξουν ότι έπεσαν θύματα του υποτιθέμενου συστήματος.

Η Hermès δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

*Με στοιχεία από latimes.com

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024