Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ανατροπή στη μόδα - Η Hermès γκρεμίζει τη L' Oreal από τη 2η θέση

Η ανατροπή στη μόδα – Η Hermès γκρεμίζει τη L’ Oreal από τη 2η θέση

Η κεφαλαιοποίηση του γαλλικού οίκου έφτασε τα 230 δισ. ευρώ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η αξία της Hermès International ξεπέρασε αυτή της L’Oreal, καθιστώντας την κατασκευάστρια εταιρεία της θρυλικής τσάντας Birkin, τη δεύτερη εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στο γαλλικό blue-chip δείκτη CAC 40.

Η ισχυρή έκθεση εσόδων της Hermès που είδε το φως δημοσιότητας, οδήγησε τη μετοχή της πολυτελούς εταιρείας σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ την ίδια ημέρα που οι μετοχές της εταιρείας ομορφιάς υποχώρησαν παρά τις αντίθετες προβλέψεις.

Με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τα 230 δισ. ευρώ (248 δισ. δολάρια), η γαλλική εταιρεία πώλησης ειδών πολυτελείας που ειδικεύεται στο δέρμα, στο μετάξι και το κασμίρι, σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση στο γαλλικό δείκτη αναφοράς, πίσω από τον αντίπαλό της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, η οποία εξακολουθεί να προηγείται κατά πολύ με περισσότερα από 400 δισ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία της L’Oreal υποχώρησε στα 225 δισ. ευρώ.

Ανθεκτικότητα

Η Hermès αψηφά την ευρύτερη ύφεση στην αγορά προϊόντων υψηλής ποιότητας, καθώς η έκθεσή της στους υπερπλούσιους τη θωρακίζει από τα χειρότερα της ύφεσης και παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας έχει μειωθεί από την παγκόσμια επιβράδυνση, ιδίως σε αγορές όπως η Κίνα.

Ο γαλλικός οίκος εμφανίζει μεγάλα κέρδη όπως έχουν και άλλοι μεγάλοι προμηθευτές ειδών πολυτελείας υψηλών προδιαγραφών – από τη LVMH του Αρνό και την Cartier του Richemont μέχρι τη Chanel και την Prada των αδελφών Βαρτχάιμερ, εξηγεί το Bloomberg.

Ωστόσο η περιουσία της οικογένειας αυξήθηκε ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ειδικά καθώς η μετά την πανδημία άνθηση του τομέα αρχίζει να εξασθενεί. Αλλά η Hermès, η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση για ορισμένες από τις τσάντες της, έχει μείνει ισχυρή.

Τα αποτελέσματα ήταν «ακλόνητα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Citigroup Inc. Thomas Chauvet. Και όπως επισημαίνει και το Bloomberg, έδωσε ώθηση στη μετοχή έως και 6,3% σε επίπεδο ρεκόρ.

Η γαλλική L’Oreal δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά. Αντίξοες ήταν οι επιδόσεις της στη Βόρεια Ασία λόγω της δύσκολης αγοράς ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου, ασκώντας πίεση στη μονάδα premium και τραβώντας τη μετοχή της προς τα κάτω σχεδόν 8%.

Πηγη: ΟΤ

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024