Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς η Hermes ξεπέρασε τη γαλλική Louis Vuitton

Πώς η Hermes ξεπέρασε τη γαλλική Louis Vuitton

Αφού απέρριψε την εξαγορά από τον «λύκο με κασμίρι» Μπερνάρ Αρνό, έγινε η πλουσιότερη οικογένεια της Ευρώπης με 151 δισ. δολάρια

Τον Οκτώβριο του 2010 ο Μπέρτραντ Πουχ έλαβε τηλεφωνική κλήση από τον Μπερνάρ Αρνό, τον ιδρυτή του κολοσσού πολυτελών ειδών LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο Αρνό είπε στον Πουχ, τον πατριάρχη της οικογένειας της ανταγωνίστριας Hermès, ότι η εταιρεία του είχε αποκτήσει μετοχές στις θυγατρικές πολυτελών τσαντών Kelly και Birkin.

Η Hermes καταγράφει φέτος κέρδη 35% στις μετοχές της σε σύγκριση με την άνοδο 5,3% για τη LVMH, ενώ σημείωσε άλμα πωλήσεων 20,5% το δεύτερο τρίμηνο στην Αμερική

Ετσι ξεκινά το αφιέρωμα του Bloomberg για το πώς η εταιρεία πολυτελείας Hermes κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη οικογενειακή περιουσία στην Ευρώπη ξεπερνώντας την επίσης γαλλική LVMH.

Η επένδυση ήταν φιλική, θα έλεγε αργότερα ο Αρνό, αλλά για τον Πουχ κι άλλους κληρονόμους της Hermès ο στόχος του ήταν σαφής: ο Αρνό, του οποίου οι συχνά αδίστακτες εξαγορές ιστορικών εμπορικών σημάτων κληρονομιάς τού έχουν αποφέρει την προσωνυμία «λύκος με το κασμίρ», είχε σκοπό να εξαγοράσει τον οίκο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Καλύτερη άμυνα

Τότε οι κληρονόμοι της Hermès απέκρουσαν τα σχέδια του Αρνό και απέτρεψαν τη Hermès από το να γίνει άλλο ένα εμπορικό σήμα στο χαρτοφυλάκιο της LVMH με περίπου 75 μάρκες, αναφέρει το Bloomberg.

Από τότε μέχρι σήμερα οι μετοχές της Hermès International SCA έχουν αυξηθεί περισσότερο από 1.000%, ξεπερνώντας την αύξηση κατά 600% αυτών της LVMH στο ίδιο διάστημα.

Η χρηματιστηριακή αξία της έχει φτάσει τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου το 60% της αξίας της LVMH –περίπου το ένα έβδομο των εσόδων της τελευταίας, δείχνουν επίσης τα ίδια στοιχεία.

Καθώς τα μέλη της οικογένειας αναμείχθηκαν σε άλλες επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες, η επιτυχία της Hermès παρείχε στον όμιλο την καλύτερη άμυνα, αναφέρει το Bloomberg.

Εχει καταστήσει την οικογένεια, η οποία αριθμεί πλέον περισσότερα από 100 μέλη, την πλουσιότερη της Ευρώπης με συνολική περιουσία φέτος περίπου 151 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Αυτό το ποσό είναι υψηλότερο κατά 59% από πέρυσι, γεγονός που την καθιστά την τρίτη πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο και την τοποθετεί μπροστά από τις οικογένειες Μαρς και Κοχ των ΗΠΑ, τον οίκο των Θανί – την κυρίαρχη οικογένεια στο Κατάρ – και τους Αλ Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρεται.

Πανδημία

Η Hermès έχει μεγάλα κέρδη όπως έχουν και άλλοι μεγάλοι προμηθευτές ειδών πολυτελείας υψηλών προδιαγραφών – από τη LVMH του Αρνό και την Cartier του Richemont μέχρι τη Chanel και την Prada των αδελφών Βαρτχάιμερ, αναφέρεται.

Ομως η περιουσία της οικογένειας αυξήθηκε ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ειδικά καθώς η μετά την πανδημία άνθηση του τομέα αρχίζει να εξασθενεί.

Η ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας έχει μειωθεί από την παγκόσμια επιβράδυνση, ιδίως σε αγορές όπως η Κίνα, σημειώνεται.

Αλλά η Hermès, η οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση για ορισμένες από τις τσάντες της, έχει μείνει ισχυρή.

Τα έσοδά της αυξάνονται με διψήφια ποσοστά σε αντίθεση με τη LVMH της οποίας αυξάνονται σε μονοψήφια ποσοστά.

Η Hermès καταγράφει φέτος κέρδη 35% στις μετοχές της σε σύγκριση με την άνοδο 5,3% για τη LVMH και την πτώση 15% της ιδιοκτήτριας της Gucci, της Kering.

Η Hermès κατάφερε να σημειώσει άλμα πωλήσεων 20,5% το δεύτερο τρίμηνο στην Αμερική, όταν οι ανταγωνιστές της δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα, σημειώνεται επίσης.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024