Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πιο «εκνευριστική» λειτουργία του Facebook επιστρέφει

Η πιο «εκνευριστική» λειτουργία του Facebook επιστρέφει

To Facebook επαναφέρει τα «poke»

Πάνω στην ώρα για τα 20α γενέθλιά του την Τρίτη, το Facebook ανακοίνωσε ότι η λειτουργία «poke» επέστρεψε και η Gen Z ήδη την λατρεύει.

Το poke υπάρχει από την ίδρυση του Facebook το 2004 και εικονικό σκούντημα ήταν, πριν περίπου μία δεκαετία, τρόπος επικοινωνίαw, φλερτ ή και εκνευρισμού.

Τεχνικά δεν έφυγε ποτέ, απλά ήταν «θαμμένο» στις ρυθμίσεις και πρακτικά αδύνατο να βρεθεί. Θα έπρεπε να αναζητήσετε «poke» στη γραμμή αναζήτησης του Facebook ή να ξέρετε κατά κάποιο τρόπο τη μοναδική διεύθυνση URL της σελίδας Poke απ’ έξω.

Στο πλαίσιο κάποιων σχεδιαστικών αλλαγών, η Meta ανακοίνωσε ότι το κουμπί του Poke άρχισε να γίνεται και πάλι ορατό, σε ορισμένους χρήστες σε κάποιες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Η ανταπόκριση είναι ήδη μεγάλη, με την εταιρεία να δηλώνει ότι τα poke πολλαπλασιάστηκαν σχεδόν 13 φορές σε σχέση με πριν, κάτι που για τους περισσότερους ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που η επιλογή ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Meta και επικαλείται το businessinsider, πάνω από το 50% των Pokes έγιναν από προφίλ που ανήκουν σε ηλικίες από 18 έως 29 ετών.

Όπως επισημαίνουν το Business Insider και η τεχνολογική ιστοσελίδα TechCrunch η αναβάθμιση της πλατφόρμας που περιλαμβάνει και την εν λόγω λειτουργία άρχισε να κυκλοφορεί στις αρχές του έτους, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν poke έναν φίλο αφού τον αναζητήσουν.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024