Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κάτι δεν πάει καλά με τους νέους - Πριν την ώρα της φαίνεται να... γερνάει η Gen Z

Κάτι δεν πάει καλά με τους νέους – Πριν την ώρα της φαίνεται να… γερνάει η Gen Z

Πλήττονται από όλες τις πλευρές από έναν τοξικό συνδυασμό κυβερνητικής πολιτικής, μια κρίση οικονομικά προσιτή στέγαση, στάσιμους μισθούς και υψηλό κόστος ζωής

Κάτι δεν πάει καλά για τους νέους μεταξύ 15 και 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Η τελευταία Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας δείχνει ότι ενώ δεν υποφέρουν όλοι οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες, ένας μεγάλος και αυξανόμενος αριθμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά και κοινωνικά.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται ότι παίζουν ρόλο στην πτώση της αυτοεκτίμησης και της ευημερίας των νέων. Αλλά είναι η έλλειψη εκπαίδευσης, κατάρτισης δεξιοτήτων και προσιτής στέγης που στηρίζει την πτώση της θετικής προοπτικής που παραδοσιακά εμφανίζεται σε έρευνες από εκείνους που ταιριάζουν σε μεγάλο βαθμό στην ηλικιακή ομάδα του Gen Z, σύμφωνα με τον Guardian.

Πλήττονται από όλες τις πλευρές από έναν τοξικό συνδυασμό κυβερνητικής πολιτικής, μια κρίση οικονομικά προσιτή στέγαση, στάσιμους μισθούς και υψηλό κόστος ζωής

Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι νέοι μοιάζουν περισσότερο με τους ταλαιπωρημένους γονείς τους, οι οποίοι ανέκαθεν ανέφεραν ότι είναι εξουθενωμένοι από τις υποχρεώσεις τους, και όχι σαν τους ηλικιωμένους, που εξακολουθούν να σημειώνουν υψηλή βαθμολογία στον δείκτη ευτυχίας.

Ένας τοξικός συνδυασμός

Το πανεπιστήμιο αποτελεί λιγότερο εγγύηση οικονομικής και ψυχολογικής ευημερίας, και όσοι δεν πηγαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφήνονται να τα βγάλουν πέρα ​​με περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση και μαθήματα περαιτέρω εκπαίδευσης που μπορεί να αυξήσουν την κοινωνική τους θέση, το εισόδημα και τον αυτοσεβασμό τους.

Όπως είπε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Intergenerational Foundation σε απάντηση στην έκθεση αναφέρει: «Οι νέοι ενήλικες πλήττονται από όλες τις πλευρές από έναν τοξικό συνδυασμό κυβερνητικής πολιτικής, μια κρίση οικονομικά προσιτή στέγαση, στάσιμους μισθούς και υψηλό κόστος ζωής.

«Δεν είναι περίεργο που η γενιά τους βιώνει πρωτοφανή επίπεδα ψυχικής ασθένειας καθώς το μέλλον τους φαίνεται τόσο ζοφερό».

Εάν οι νέοι δηλώνουν όλο και περισσότερο ότι είναι δυστυχισμένοι , κλείνοντας το χάσμα μεταξύ των νέων και των μεσήλικων, αφήνει μόνο τις μεγαλύτερες γενιές να αναφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη ζωή. Και δεν είναι περίεργο όταν οι χρηματιστηριακές αγορές και η παγκόσμια έκρηξη ακινήτων έχουν δώσει στους άνω των 55 ετών ένα επίπεδο πλούτου άγνωστο στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο πλούτος φέρνει μαζί του μια αίσθηση ευημερίας, όπως και τα υψηλότερα εισοδήματα, τα οποία έχουν επίσης βελτιωθεί για τους περισσότερους ανθρώπους που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση ή ήδη εισπράττουν τη σύνταξή τους.

Το θαύμα της Φινλανδίας βασίζεται στην εμπιστοσύνη

To World Happiness Report αποτελεί ένα ετήσιο «βαρόμετρο ευημερίας» σε περίπου 140 κράτη, που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το ινστιτούτο Gallup και το Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ο υπεύθυνος καθηγητής της Οξφόρδης, Ζαν-Εμάνουελ ντε Νέβε, τόνισε ότι η ψυχολογική κατάσταση των νέων, όπως περιγράφουν τα ευρήματα, απαιτεί άμεση πολιτική δράση.

Σε παράλληλη πορεία με τις ΗΠΑ, η Γερμανία έπεσε από τη 16η στην 24η θέση της παγκόσμιας ευτυχίας (απότοκο των οικονομικοπολιτικών της προβλημάτων), ενώ Αφγανιστάν και Λίβανος παρέμειναν στις δύο τελευταίες θέσεις. Στο τοπ-20 ανέβηκαν, αντιθέτως, Κόστα Ρίκα και Κουβέιτ.

Σε ό,τι αφορά στο φινλανδικό θαύμα, ο Φινλανδός πρέσβης στο Λονδίνο, Γιούκα Σιουκοσαάρι, δήλωσε τα εξής: «Η υποδομή ευτυχίας που οικοδομήσαμε περιλαμβάνει ένα ασφαλές περιβάλλον, ίσες ευκαιρίες για όλους στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη, καθώς και σχετικά ίσα εισοδήματα. Ολα ξεκινούν από τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και στους θεσμούς μας».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024