Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Πρώτο με διαφορά το κόμμα της Μελόνι δείχνει δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές

Ιταλία: Πρώτο με διαφορά το κόμμα της Μελόνι δείχνει δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές

Το κόμμα της ιταλίδας πρωθυπουργού λαμβάνει το 27% της πρόθεσης ψήφου, ενώ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα το 19% και το Κίνημα Πέντε Αστέρων το 17,4%.

Πρώτο με διαφορά παραμένει το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Guglielmo Mangiapane) σε δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του Euronews.

Πιο αναλυτικά, το κόμμα της Μελόνι λαμβάνει το 27% της πρόθεσης ψήφου. Σε ό,τι αφορά τη συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και η Φόρτσα Ιτάλια που είχε ιδρύσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι «πείθουν» ακριβώς το ίδιο ποσοστό πολιτών, δηλαδή το 8,2% των ερωτηθέντων.

Eίναι πιθανόν να συνεχιστεί η μεγάλη υπεροχή του κόμματος της Μελόνι

Οσο για τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα βρίσκεται στο 19% και το Κίνημα Πέντε Αστέρων στο 17,4%.

Ακολουθούν η συμμαχία Ιταλικής Αριστεράς και οικολόγων, με το 4,1% και τα δυο μικρά κεντρώα κόμματα Ζωντανή Ιταλία – του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι – με το 3,4% και Azione (Δράση) με το 3%.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση των σχολιαστών, αυτή η δημοσκοπική έρευνα δείχνει ότι είναι πιθανόν να συνεχιστεί η μεγάλη υπεροχή του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι στον συντηρητικό χώρο και εντός της κυβερνητικής συμμαχίας, ενώ η Λέγκα βρίσκεται σε καθοδική πορεία και η Φόρτσα Ιτάλια σε ανοδική.

Εντάσεις

Οσο για την αντιπολίτευση, η απόσταση που χωρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα από τους «πεντάστερους» είναι περιορισμένη, κάτι που θα μπορούσε, ενδεχομένως, να προκαλέσει εντάσεις σχετικά με το ποιο από τα δυο κόμματα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια συσπείρωσης των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024