Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργείται δομή ενδυνάμωσης γυναικών κατά της ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη

Δημιουργείται δομή ενδυνάμωσης γυναικών κατά της ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη

Αυτό αποκάλυψε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης μιλώντας σε ημερίδα.

«Το επόμενο δίμηνο ενεργοποιούμε δομή ενδυνάμωσης γυναικών κατά της ενδοοικογενειακής βίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών σε συνεργασία με το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια με θέμα «Χτίζοντας ένα μέλλον χωρίς έμφυλη βία. Ενδυνάμωση – Ασφάλεια – Κοινωνική Ευθύνη.

Ο Δήμαρχος σε ανάρτηση του συμπλήρωσε: «Είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στη νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε η διοίκησή μας και πλέον είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε, πως το επόμενο δίμηνο θα ενεργοποιηθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης δομή ενδυνάμωσης γυναικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των θυμάτων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού».

Παρατηρητηρίο Νεανικής και Οπαδικής Βίας

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης αναφέρθηκε και στο υπό συγκρότηση παρατηρητήριο νεανικής και οπαδικής βίας, γράφοντας : «Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν επίσης ο χώρος και το προσωπικό του υπό συγκρότηση Παρατηρητηρίου Νεανικής και Οπαδικής Βίας που θα έχει ως αντικείμενο την καταγραφή φαινομένων βίαιας συμπεριφοράς, την εκπόνηση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων ευαισθητοποίησης. Ζητούμενο είναι να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς ευαισθητοποιημένων πολιτών, που θα λειτουργούν με ενσυναίσθηση, κοινωνική ευθύνη και συμπερίληψη.

Χρέος μας είναι να καταργήσουμε τα στερεότυπα που ενθαρρύνουν τη βία».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024