Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στέλιος Αγγελούδης: Στα 20 εκατομμύρια ευρώ το άνοιγμα στα Ανταποδοτικά του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στέλιος Αγγελούδης: Στα 20 εκατομμύρια ευρώ το άνοιγμα στα Ανταποδοτικά του Δήμου Θεσσαλονίκης

Για όλα μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού και τα δεδομένα στο μείζον ζήτημα της Καθαριότητας περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Ο Δήμαρχος της πόλης ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να ανοίξει διάλογο με την προηγούμενη Διοίκηση αναφορικά με τη μη ψήφιση Προϋπολογισμού, χαρακτήρισε ως μια «υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί» την κατάσταση στην πόλη στο πεδίο της Καθαριότητας, παρέθεσε τον απολογισμό του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που έχει τεθεί σε εφαρμογή για την ανάκτηση της κανονικότητας και παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως πρόκειται να ανεχθεί τη μετατροπή της πόλης σε έναν αχανή σκουπιδότοπο «επειδή κάποιοι αποφασίζουν να αφήσουν στο δρόμο παλαιά έπιπλα ή άλλα προϊόντα ανακαινίσεων. «Θα υπάρξουν και θα τηρηθούν οι κανόνες, όποιος ρυπαίνει, όποιος προσβάλει το κοινωνικό σύνολο, θα πληρώνει πρόστιμο» τόνισε.

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου

Αναφορικά με την κατάσταση στα Οικονομικά του Δήμου, ο κ. Αγγελούδης υποστήριξε πως το άνοιγμα στα ανταποδοτικά τέλη έφτασε τα 20, περίπου, εκατομμύρια ευρώ, άνοιγμα το οποίο οδήγησε την προηγούμενη Διοίκηση σε «πολιτικές και λογιστικές ακροβασίες». Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, «μείωσαν μεν τα δημοτικά τέλη, αλλά δεν προχώρησαν σε άλλες κινήσεις, είτε περιορίζοντας τα έξοδα είτε αυξάνοντας την εισπραξιμότητα των υπηρεσιών. Στην προσπάθεια τους μάλιστα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξόδων καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού «στράγγιξαν» στην κυριολεξία τους υπόλοιπους κωδικούς και άφησαν άδεια ταμεία για την κοινωνική πολιτική, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, όλους τους υπόλοιπους τομείς ευθύνης του Δήμου». Επέδειξαν μια ανεξήγητη αδράνεια, που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά κακοδιαχείρισης, ανεπάρκειας και διαχειριστικής ανικανότητας» συνέχισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με το έλλειμμα εισπραξιμότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 2019 έως το 2023.

Όσον αφορά καταρχήν στο μείζον ζήτημα της Καθαριότητας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν η τραγική, απερίγραπτη κατάσταση στην οποία παραλάβαμε την πόλη. Μια πόλη αφημένη, πολιορκημένη από τα σκουπίδια και τα ογκώδη, μια πόλη βρώμικη, μια πόλη – υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω πως ορθώς διετάχθη εισαγγελική έρευνα για την διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην κατάσταση που βιώσαμε στις γιορτές. Να προσθέσω μόνο, πως για το ζήτημα αυτό είχα ήδη διατάξει τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες.

Για εμάς επειδή η Καθαριότητα ήταν και είναι το κορυφαίο ζήτημα που αφορά κάθε τομέα της κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής ζωής ήταν απόλυτη προτεραιότητα η εφαρμογή ενός ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη και δείχνει πως παράγει θετικά αποτελέσματα.

Σας λέω ενδεικτικά πως τις πρώτες 15 ημέρες συγκεντρώθηκαν:

  • 4340 τόνοι απορριμμάτων
  • 620 τόνοι για ανακύκλωση
  • 150 τόνοι ογκώδη από 1069 σημεία στο σύνολο του Δήμου

Αυτό, όμως, δε σημαίνει τίποτα για εμένα.

Τις επόμενες 30 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή του μεγαλύτερου μέρους των ογκωδών αντικειμένων».

Sports in

Ασημένιο μετάλλιο για την Δράκου στα 50μ. ελεύθερο

Δεύτερο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Νόρα Δράκου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024