Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στέλιος Αγγελούδης: «Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους»

Στέλιος Αγγελούδης: «Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους»

«Το flyover είναι ένα αναγκαίο έργο, το οποίο όμως δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε παράλυση την πόλη» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η σύγκληση της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το μείζον ζήτημα του flyover, μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε μια ενδελεχή, ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση, με ρεαλιστικούς όρους, για την κατασκευή ενός έργου το οποίο αναδεικνύει μία σειρά ζητημάτων -όχι τόσο όσον αφορά τη χρησιμότητά του, όσο κυρίως, τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την υλοποίησή του» δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης για να προσθέσει:

«Επειδή, ως στάση ζωής, επιλέγω να κοιτώ μπροστά, δεν προτίθεμαι να αναφερθώ αναλυτικά στις αλλεπάλληλες φορές που δημοσίως ζήτησα να ανασταλεί η έναρξη του έργου μέχρι να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία το μετρό. Ενδεικτικά απλώς σημειώνω ότι, για πρώτη φορά, η πρότασή μας αυτή καταγράφεται ήδη από τις 8 Μαρτίου 2023. Έκτοτε έχει κατατεθεί κατ´ επανάληψη και με κάθε ευκαιρία.

Από τη στιγμή όμως που κάτι τέτοιο δεν γίνεται αποδεκτό, οφείλουμε, ως υπεύθυνη δημοτική αρχή, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του έργου και να ανακουφίσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που καταθέσαμε 11 συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να περιορίσουμε τις συνέπειες που επιφέρει η κατασκευή του flyover στη λειτουργία της πόλης και τη ζωή των ανθρώπων.

Τα χρονοδιαγράμματα

Πέραν όμως αυτού, είναι προφανές ότι απαιτούμε το αυτονόητο. Να υπάρξει, δηλαδή, απόλυτη συνέπεια και αυστηρότητα στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Το flyover είναι ένα αναγκαίο έργο, το οποίο όμως δεν επιτρέπεται να οδηγήσει σε παράλυση την πόλη.

Απευθύνομαι στην Κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως αυτή είναι η ευκαιρία για να κερδίσει η Θεσσαλονίκη το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης.

Για να αποκτήσει την ταυτότητα μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής μεγαλούπολης που έχει στραμμένο το βλέμμα στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής μπορεί να εγγυηθεί τη μετάβαση της πόλης σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά. Αρκεί τα έργα που εξαγγέλλονται να ολοκληρώνονται σε εύλογο χρόνο και με το βέλτιστο τρόπο.

Όλοι μας θα κριθούμε από τη συνέπεια και τη συνέχεια των λόγων και των έργων μας».

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024