Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο θρυλικός Dr. Dre έχει πλέον το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Ο θρυλικός Dr. Dre έχει πλέον το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Ο ράπερ και μουσικός παραγωγός από το Compton, απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας - Βρίσκεται δίπλα στο αστέρι του Snoop Dogg.

Ο Dr Dre, γεννημένος στο Compton, τιμήθηκε την Τρίτη στην τελετή του Hollywood Walk of Fame, όπου αποκαλύφθηκε το δικό του αστέρι κατά μήκος της λεωφόρου.

Το αστέρι του ράπερ και παραγωγού βρίσκεται δίπλα από το αστέρι του Snoop Dogg, ο οποίος ήταν επίσης παρών στην απογευματινή τελετή και μίλησε με αγάπη για τον «αδελφό του από άλλη μητέρα».

Οι N.W.A έγιναν το πέμπτο hip-hop συγκρότημα που εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame, το 2016, ενώ το συγκρότημα τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement Award

Αφού ευχαρίστησε με χιούμορ τον εαυτό του, ο Snoop Dogg ευχαρίστησε τον Dr. Dre για τη θρυλική συνεργασία τους, για την τελειομανία του και για τη μαγεία που δημιούργησαν μαζί στο στούντιο.

«Θέλω να με ευχαριστήσω. Θέλω να ευχαριστήσω εμένα που δέχτηκα το τηλεφώνημα του Warren και του Dr. Dre το 1991», δήλωσε ο Snoop Dogg.

«Θέλω να με ευχαριστήσω που άκουγα τον Dre όλα αυτά τα χρόνια και τον άφησα να γίνει δάσκαλος, μέντορας, αδελφός, κηδεμόνας, προστάτης και κυρίως καλός μου φίλος».

Gangsta rap, Grammy & Λεωφόρος της Δόξας

Ο Andre Rornell Young, κατά κόσμον Dr. Dre, έλαβε το αστέρι του στην κατηγορία της ηχογράφησης.

«Μεγαλώνοντας στο Compton, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μια μέρα θα εκπροσωπούμαι εδώ ανάμεσα σε μερικούς από τους παιδικούς μου ήρωες», δήλωσε ο Dr. Dre στην τελετή.

«Είχα την τύχη να ζήσω κάνοντας ακριβώς αυτό που αγαπώ να κάνω», δήλωσε ο Dr. Dre

Ο εννέα φορές βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος των World Class Wreckin’ Cru. Λίγο αργότερα, συν-ίδρυσε το πρωτοπόρο συγκρότημα N.W.A.

Οι N.W.A έγιναν το πέμπτο hip-hop συγκρότημα που εισήχθη στο Rock & Roll Hall of Fame, το 2016, ενώ το συγκρότημα τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement Award, το 2024.

Η σόλο καριέρα του Dr. Dre ξεκίνησε το 1992, όταν κυκλοφόρησε το σόλο ντεμπούτο άλμπουμ του The Chronic, το οποίο έχει γίνει τριπλά πλατινένιο από την RIAA, έφτασε στο top 10 του Billboard 200 και κέρδισε Grammy για την καλύτερη σόλο ραπ ερμηνεία του «Let Me Ride».

Aftermath Entertainment ή αλλιώς μουσική «ακαδημία» των ειδώλων

Κατά τη διάρκεια της τελετής της Τρίτης, ο Dr. Dre είπε ότι επικεντρώθηκε στο πάθος του για το χιπ χοπ και τα υπόλοιπα ακολούθησαν.

«Είχα την τύχη να ζήσω κάνοντας ακριβώς αυτό που αγαπώ να κάνω», δήλωσε ο Dr. Dre.

Ξεκίνησε την Aftermath Entertainment το 1996, όπου με την πάροδο του χρόνου ανακάλυψε τους σούπερ σταρ του χιπ-χοπ,  Eminem, 50 Cent, Kendrick Lamar.

Φωτογραφία: Ο Eminem, ο 50 Cent και ο Snoop Dogg ποζάρουν με τον Dr. Dre κατά τη διάρκεια της τελετής αποκάλυψης του αστεριού του στη Λεωφόρο της Δόξας στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. REUTERS/Mario Anzuoni

Ο Jimmy Iovine και ο Dre ίδρυσαν την Beats Electronics το 2006 και αργότερα ξεκίνησαν την Beats Music – η Apple εξαγόρασε και τις δύο το 2014.

Το 2017, το HBO κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων με τίτλο The Defiant Ones, το οποίο περιγράφει τη ζωή και τη σχέση των Iovine και Dre όλα αυτά τα χρόνια και την επιρροή τους στην ποπ κουλτούρα.

Ο Dr. Dre κέρδισε ένα Grammy και ένα Emmy για το The Defiant Ones.

*Με πληροφορίες από cbsnews

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024