Παραμένει… ζωντανός ο ΠΑΟΚ που κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού επικρατώντας με 3-1 σετ (16-25, 21-25, 25-20, 18-25) για τα ημιτελικά της Volleyleague ανδρών.
Έτσι μείωσε τη σειρά σε 2-1 και θα προσπαθήσει να μείνει στο… κόλπο με φόντο τους τελικούς.
Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν από πολύ νωρίς τις διαθέσεις τους καταφέρνοντας να προηγηθούν άμεσα με 2-0, οι Πράσινοι βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν το σκορ, όμως ο Δικέφαλος του βορρά έφτασε στο 3-1 και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη.
Στο πρώτο σετ ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός και μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, χτίζοντας από πολύ νωρίς μια καλή διαφορά την οποία και διατήρησε μέχρι το φινάλε, ολοκληρώνοντας το 1-0 χάρη στο 25-16.
Οι Θεσσαλονικείς είχαν πάει αποφασισμένοι και το έδειξαν εξίσου στο δεύτερο σετ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε σαφέστατα καλύτερο πρόσωπο, όμως οι παίκτες του Δικέφαλου του βορρά ήταν ανώτεροι και μπόρεσαν να φτάσουν στο 2-0 με το 25-21.
Οι Πράσινοι έβγαλαν αντίδραση στο τρίτο σετ, δείχνοντας πως δεν μπορούσαν να τα παρατήσουν έτσι απλά, καταφέρνοντας να μειώσουν σε 2-1 και να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης και συνάμα της πρόκρισης, με το 25-20.
Ο ΠΑΟΚ όμως είχε έναν στόχο και τον πέτυχε. Έδειξε για ακόμη μία φορά την ανωτερότητά του στο τέταρτο σετ και με μια εξαιρετική εμφάνιση έκανε το 25-18, διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και μείωσε τη σειρά σε 2-1 μένοντας ζωντανός για την πρόκριση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.