Ολυμπιακός – Μίλωνας 3-1: Υπερασπίστηκε την έδρα του και έκανε το 2-1!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο κλειστό του Ρέντη του Μίλωνα με 3-1 σετ, έκανε το 2-1 στην ημιτελική σειρά της Volley League και χρειάζεται μια ακόμα νίκη για την πρόκριση στους τελικούς.
Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-1 σετ του Μίλωνα στο κλειστό «Μ.Μερκούρη» και παράλληλα έκαναν το 2-1 στη σειρά.
Έτσι την προσεχή Πέμπτη (21/3) θα έχει την ευκαιρία να πάρει ακόμη μια νίκη και να προκριθεί στους τελικούς της Volley League εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.
Σε σχέση με τον δεύτερο ημιτελικό και την ήττα που δέχθηκαν με 3-0 σετ στην έδρα του Μίλωνα, αυτή την φορά οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που έπρεπε και έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιντάλγκο επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης
Οι Πειραιώτες μπήκαν με το πόδι στο… γκάζι καταφέρνοντας να πάρουν προβάδισμα +5 (16-11) χάρη στους δύο άσους του Ιντάλγκο. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 24-17, ο Ιντάλγκο έχασε το σερβις του, με τον Μίλωνα να μειώνει σε 24-18, αλλά στο δεύτερο set ball οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν το σετ στα 25-18.
Στο δεύτερο σετ το σκηνικό της αναμέτρησης δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό φτάνοντας στο 2-0 με το άνετο 25-19. Στο τρίτο σετ ο Μίλωνας έβγαλε αντίδραση και για πρώτη φορά στο ματς μπήκε σε θέση οδηγού. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να περάσει ξανά μπροστά και με 20-25 μείωσαν σε 2-1 σετ κι έμειναν ζωντανοί στο ματς.
Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι στο τέταρτο σετ θυμήθηκαν τον καλό εαυτό τους καταφέρνοντας να κλείσουν το ματς με 3-1 χάρη στο 25-17.
Κάποια πράγματα δεν έχουν σχέση με τον προγραμματισμό αλλά με το παρασκήνιο και η ΕΠΟ παρουσιάζεται να θέλει να «δέσει» τον Λανουά και ο Γάλλος εμφανίζεται έτοιμος για νέους πίνακες
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ράφα Μπενίτεθ, όπως φαίνεται, κάνει σχέδια και για το μέλλον: «Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να είμαστε καλύτεροι». Αν και υπάρχει φημολογία ότι θα αποτελέσει παρελθόν
Ο Ολυμπιακός παίζει με τη Βουλιαγμένη στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για τον δεύτερο ημιτελικό των playoffs της Water Polo League, με στόχο το 2-0 στη σειρά και την πρόκριση στους τελικούς.