Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΚΝΕ για την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ: Αναίτια και απρόκλητη η εισβολή

Η ΚΝΕ για την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ: Αναίτια και απρόκλητη η εισβολή

«Η αστυνομική επιχείρηση συνδέεται με την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών ενάντια στον νόμο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» αναφέρει.

Η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ το απόγευμα του Σαββάτου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκάλεσε την αντίδραση της ΚΝΕ που την καταγγέλλει ως «αναίτια και απρόκλητη».

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σημειώνει πως «η αστυνομική επιχείρηση συνδέεται με την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών ενάντια στον νόμο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να παρουσιάσει συλλήβδην τους φοιτητές ως «εγκληματίες»,  να επιβάλει «σιωπητήριο» στις δίκαιες φοιτητικές διεκδικήσεις για αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές για όλους!»

Αγανάκτηση για την προπαγάνδα κυβερνητικών στελεχών

Μάλιστα, διαπιστώνει «αισχρή προπαγάνδα από κυβερνητικά στελέχη που φτάνουν στο σημείο να ταυτίζουν το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα με εγκληματικές ενέργειες».

«Να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις»

Η ΚΝΕ σημειώνει πως «η πλειοψηφία των φοιτητών μίλησε. Ο απαράδεκτος νόμος – έκτρωμα της κυβέρνησης έχει απορριφθεί. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, με τον αγώνα τους, οργανωμένοι στους φοιτητικούς τους συλλόγους, περιφρουρώντας τις διεκδικήσεις τους, θα “κουρελιάσουν” τα σχέδια έντασης της καταστολής και υποβάθμισης των σπουδών τους».

Και απαιτεί «να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις και να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές».

Στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών

Οι αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ και ΕΚΑΜ) εισήλθαν στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών και προχώρησαν σε προσαγωγές ενώ πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ήθελαν νωρίτερα άγνωστα άτομα να επιχειρούν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης Βιολογικού.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024