Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέιτ Μίντλετον: Θα μιλήσει δημόσια για την υγεία της; Τι αποκαλύπτει πηγή κοντά στον Γουίλιαμ

Κέιτ Μίντλετον: Θα μιλήσει δημόσια για την υγεία της; Τι αποκαλύπτει πηγή κοντά στον Γουίλιαμ

Η απόφαση του βασιλιά Κάρολου να αποκαλύψει ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και το γεγονός πως η Κέιτ Μίντλετον απέκρυψε την κατάστασή της, το ερώτημα τι συμβαίνει με την υγεία της βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών για τη βασιλική οικογένεια καθώς η «πειραγμένη» φωτογραφία την οποία ανέβασε για τη Γιορτή της Μητέρας μαζί με τα παιδιά της προκάλεσε σάλο, όταν μεγάλα πρακτορεία άρχισαν να την αποσύρουν με την αιτιολογία ότι είχε υποστεί επεξεργασία.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτέλεσε την πρώτη εμφάνιση της πριγκίπισσας της Ουαλίας από τον Ιανουάριο όταν ανακοίνωσε ότι είχε υποβληθεί σε «προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα», αλλά δεν μοιράστηκε τότε περαιτέρω λεπτομέρειες με το κοινό.

Eίναι απολύτως σωστό να μην θέλουν να μπουν σε ένα παιχνίδι σχετικά με το τι συμβαίνει με την υγεία της

«Η επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 έως 14 ημέρες, πριν επιστρέψει στο σπίτι της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της», εξήγησε σε μια δήλωση του παλατιού του Κέσινγκτον που μοιράστηκε μέσω Instagram.

Η δήλωση σημείωνε επίσης ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας «δεν ήταν πιθανό να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα πριν από το Πάσχα» και ήλπιζε να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη «κανονικότητα για τα παιδιά της».

Θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σύντομα

Με αφορμή την απόφαση του βασιλιά Κάρολου να αποκαλύψει ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και το γεγονός πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας απέκρυψε την κατάσταση της υγείας, το ερώτημα τι συμβαίνει με την Κέιτ βρίσκεται στο επίκεντρο. Όσοι γνωρίζουν τις σκέψεις του ζευγαριού και βρίσκονται κοντά στον Γουίλιαμ και στη σύζυγό του πιστεύουν ότι θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάρρωσή της σύντομα, αλλά με τους δικούς τους όρους.

«Είναι πιο ανοιχτοί όταν βγαίνουν και αλληλεπιδρούν με το κοινό και μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο στον οποίο η πριγκίπισσα θα μπορούσε να συζητήσει την ανάρρωσή της έξω από τις υποχρεώσεις της. Αν επρόκειτο να το κάνει, έτσι θα το έκανε», ανέφερε μία βασιλική πηγή που μίλησε στους Τimes.

«Θα θέλουν να είναι σαφείς και πιο ανοιχτοί, αλλά θα το κάνουν όταν νιώσουν έτοιμοι. Θα περίμενα ότι αυτό θα είναι το ένστικτό τους και θα είναι δική τους απόφαση. Δεν πρόκειται να βιαστούν», είπε από την πλευρά τους ένας φίλος τους.

«Στην περίπτωση της Κέιτ, δεν υπάρχει σχεδόν καμία άλλη στον κόσμο της οποίας το πρόσωπο, το σώμα, τα ρούχα κρίνονται περισσότερο από το δικό της. Οπότε είναι απολύτως σωστό να μην θέλουν να μπουν σε ένα παιχνίδι σχετικά με το τι συμβαίνει με την υγεία της. Αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς αυτό που είπαν ότι θα συνέβαινε – θα περνούσε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο και θα επέστρεφε μετά το Πάσχα», προσέθεσε η πηγή, που γνωρίζει τον Γουίλιαμ και την Κέιτ από τις ημέρες που ήταν ζευγάρι στο Πανεπιστήμιο St Andrews, όπου γνωρίστηκαν.

«Ο Γουίλιαμ αντιδρά λόγω των αναμνήσεων από τη Νταϊάνα»

Μάλιστα η πηγή προσέθεσε πως «ο Γουίλιαμ έχει πάντα καταστήσει σαφές ότι θέλει να προστατεύει την οικογένειά του και τους φίλους του από την τρέλα ορισμένων μέσων ενημέρωσης».

Ο λόγος που ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει λάβει αυτή την απόφαση φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι παρακολούθησε τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, να γίνεται μία από τις πιο κυνηγημένες γυναίκες στον κόσμο και η επανάληψη της ιστορίας παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του.

«Το προσεγγίζει αυτό από την επιθυμία του να προστατεύσει την Κέιτ και την οικογένειά του και να μην παρασυρθεί στην τρέλα των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Κέιτ είναι έξυπνη, σκληρή, ανθεκτική και έχει κοινή λογική. Θα διατηρήσει την ψυχραιμία της απέναντι σε αυτό. Το κοινό θα πρέπει να την αφήσει να αναρρώσει με ηρεμία και να αφήσει τον Γουίλιαμ να κάνει τόσο τη δουλειά του ως πρίγκιπας της Ουαλίας όσο και τη δουλειά του να φροντίζει τη γυναίκα του και την οικογένειά του όσο καλύτερα μπορεί», προσέθεσε η πηγή.

Πότε αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα η Κέιτ Μίντλετον

Οι φίλοι του ζευγαριού υποστηρίζουν πως περίμεναν ότι το αίτημα περί ιδιωτικότητας κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης της Κέιτ, θα γινόταν σεβαστό. «Δεν είναι ότι δεν πίστευαν ότι θα υπήρχαν πολλές εικασίες και ενδιαφέρον, αλλά είχαν εμπιστοσύνη ότι ο κόσμος θα τους έδινε τον χώρο που ζητούσαν, πράγμα που έγινε για περίπου ένα μήνα», είπε χαρακτηριστικά κάποιος που ήταν σε τακτική επαφή μαζί τους.

Ακόμα στους Τimes αναφέρεται πως η ανακοίνωση που ανέφερε ότι η Κέιτ Μίνλετον θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα πριν από το Πάσχα, εννοούσε το τέλος των σχολικών διακοπών των παιδιών τους και όχι το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Τα παιδιά επιστρέφουν στο Lambrook School στις 17 Απριλίου, και η Κέιτ αναμένεται ακόμα να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα από τότε, αν και δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για το πότε και πού θα είναι η πρώτη της δέσμευση. Ο Γουίλιαμ θα απέχει επίσης από τα δημόσια καθήκοντα κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών των παιδιών τους.

Μετά τον σάλο για τη φωτογραφία η Κέιτ Μίντλετον, προσπάθησε να συμμαζέψει την εικόνα, απολογούμενη για την επεξεργασία, ενώ την ίδια ημέρα οι παπαράτσι την εντόπισαν καθώς αποχωρούσε από το παλάτι του Ουίνστορ.

Πάντως, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, αναμένεται να διατηρήσουν την ετήσια παράδοση της δημοσίευσης μιας νέας φωτογραφίας για τα γενέθλια των παιδιών τους, όταν πρίγκιπας Λούις γίνει έξι ετών στις 23 Απριλίου.

Ταρακουνήθηκαν από τον σάλο

«Εκτιμούν την αγάπη και τη στοργή του κοινού για τα παιδιά τους και γνωρίζουν ότι υπάρχει όρεξη του κοινού να τα βλέπει στα γενέθλιά τους», δήλωσε ένας σύμβουλος του ζευγαριού.

Πηγές κοντά στο ζευγάρι λένε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το αν θα τραβήξει τη φωτογραφία η Κέιτ ή θα το αναλάβει κάποιος επαγγελματίας φωτογράφος.

Ό,τι κι αν αποφασίσουν, το ζευγάρι ελπίζει ότι η φωτογραφία θα συναντήσει λιγότερη φρενίτιδα. Μια πηγή από το περιβάλλον της Κέιτ λέει ότι ήθελε να «δώσει λίγη χαρά» με αυτό που προοριζόταν ως μια καθησυχαστική εικόνα για να ευχαριστήσει το κοινό για την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής της από την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο.

Όμως ο χαμός που έγινε για την επεξεργασμένη φωτογραφία και οι κραυγές για «βασιλική κρίση» και οι απαιτήσεις για «περισσότερη διαφάνεια», μαζί με τις αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υγεία της Κέιτ και την κατάσταση του γάμου της λόγω της «χαμένης βέρα», τους ταρακούνησε.

«Δεν υπήρχε τίποτα κακό»

Ένας φίλος επιμένει ότι δεν υπήρχε τίποτα κακό στην επεξεργασία της φωτογραφία από την Κέιτ, απλώς η επιθυμία της να προβάλλει την καλογυαλισμένη εικόνα που το κοινό έχει συνηθίσει να περιμένει από το ζευγάρι: «Είναι μια φωτογραφία που ήξερε ότι όλοι θα την περιεργάζονταν, οπότε την περιεργάστηκε και η ίδια – της αρέσει να προσπαθεί να κάνει την οικογένεια να δείχνει όσο καλύτερα μπορεί».

«Αν θέλετε να αναφέρετε το λάθος, αυτό ήταν ότι η Κέιτ δεν είπε στην ομάδα της ότι είχε κάνει επεξεργασία της φωτογραφίας. Αλλά βγήκε και ζήτησε συγγνώμη. Η φωτογραφία ήταν ένα λάθος, ακόμα και με κάτι τόσο αθώο όσο αυτό που θα έπρεπε να αποκαλύψετε την τροποποίηση. Αλλά στην ιστορία της αλλοίωσης φωτογραφιών για να ειπωθεί μια ιστορία, πολλές από τις αντιδράσεις των πρακτορείων φωτογραφιών ήταν υποκριτικές», δήλωσε ένας φίλος και σύμβουλος του ζευγαριού.

«Ο Γουίλιαμ είναι αναστατωμένος που η σύζυγός του πρέπει να περάσει όλο αυτό με την ανάρρωσή της»

Η κατάσταση για τον Γουίλιαμ φαίνεται να άλλαξε όταν αποσύρθηκε από την επιμνημόσυνη δέηση στο Ουίνδσορ τον περασμένο μήνα για τον νονό του, τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, επικαλούμενος ένα «προσωπικό θέμα».

Ένας φίλος, ο οποίος γνωρίζει γιατί ο Γουίλιαμ ακύρωσε την παρουσία του, δήλωσε: «Ο Γουίλιαμ δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποσυρθεί, αλλά η αντίδραση ήταν απογοητευτική. Αυτό ξεχείλισε το ποτήρι με την ανυπομονησία του κόσμου να μάθει τι συνέβαινε. Δεν είναι σε κατάσταση να κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης. Απλά είναι πραγματικά αναστατωμένος που η σύζυγός του πρέπει να περάσει όλο αυτό με την ανάρρωσή της και μετά να πρέπει να σκεφτεί να κάνει δηλώσεις για μια οικογενειακή φωτογραφία».

Οι φίλοι τους λένε ακόμα ότι το ζευγάρι έχει πλήρη επίγνωση της πρόσφατης ειδησεογραφικής κάλυψης και μερικών από τις πιο εξωφρενικές και φρικιαστικές θεωρίες συνωμοσίας για αυτούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Περνούν την πιο δύσκολη περίοδο που έχουν περάσει ως οικογένεια»

«Δεν είναι σαν τον πρίγκιπα Χάρι, που έχει εμμονή και κάνει scrolling στο Twitter, αλλά γνωρίζουν τι έχει ξεσπάσει. Παρακολουθούν τις ειδήσεις και βλέπουν τις ειδοποιήσεις του BBC για έκτακτες ειδήσεις», λέει ένας φίλος που βρίσκεται σε στενή επαφή και με τους δύο.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προσφέρει στα μέσα ενημέρωσης άφθονο περιεχόμενο και οι εικασίες γύρω από τον γάμο τους είναι απλά σκληρές. Πρόκειται για ανθρώπους με τρία μικρά παιδιά που περνούν την πιο δύσκολη περίοδο που έχουν περάσει ως οικογένεια. Προσπαθούν να κρατήσουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά για τα παιδιά, αλλά δεν είναι εύκολο», προσέθεσε.

Ακόμα, ένας φίλος του Γουίλιαμ περιγράφει πώς αντιμετωπίζει τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης του καρκίνου του πατέρα του: «ιδιωτικά» και προσθέτει ότι αντιμετωπίζει περισσότερα από όσα έχει αντιμετωπίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στη ζωή του και είναι δύσκολο να το βλέπεις. Είναι καλά, αλλά είναι δύσκολο».

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024