Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζική σιέστα για δεκάδες Μεξικανούς - «Ο ύπνος αποτελεί βασικό μέρος της υγείας και ευεξίας μας»

Μαζική σιέστα για δεκάδες Μεξικανούς – «Ο ύπνος αποτελεί βασικό μέρος της υγείας και ευεξίας μας»

Σχεδόν οι μισοί Μεξικανοί φέρονται να αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού

Όσοι βρέθηκαν στους δρόμους του κέντρου της Πόλης του Μεξικού την Παρασκευή, αντίκρισαν ένα παράξενο και… νυσταγμένο θέαμα.

Ξαπλωμένοι σε στρώματα γιόγκα, με μάσκες ύπνου και μαξιλάρια ταξιδιού, δεκάδες Μεξικανοί ξάπλωσαν στο έδαφος στη βάση του εμβληματικού Μνημείου της Επανάστασης της πόλης για να πάρουν έναν υπνάκο. Η εκδήλωση που ονομάστηκε «μαζική σιέστα», έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.

Είχε επίσης ως στόχο να αποτελέσει μια διαμαρτυρία για να πιέσει ώστε ο ύπνος να θεωρηθεί βασικό μέρος της υγείας και της ευεξίας.

Ορισμένοι συμμετέχοντες τυλίχτηκαν με φωτεινές πορτοκαλί κουβέρτες, ενώ άλλοι προετοίμασαν τα τηλέφωνά τους για να παίζουν χαλαρωτική μουσική καθώς κοιμόντουσαν.

«Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές δεσμεύσεις, όπου όλα έχουν σημασία εκτός από την ξεκούραση. Αυτό μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην υγεία»

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Ύπνου και Νευροεπιστημών και τη Μεξικανική Εταιρεία για τη Διερεύνηση της Ιατρικής και του Ύπνου (SOMIMS), ενώ στη διάρκειά της, οι διοργανωτές έδιναν από σκηνής συμβουλές στους συμμετέχοντες για καλό ύπνο, και τους καθοδηγούσαν στον διαλογισμό.

«Ανισότητα στον ύπνο»

Ο Oscar Sánchez Escandón, διευθυντής της εκδήλωσης και πρόεδρος της SOMIMS, δήλωσε ότι η εκδήλωση είχε σκοπό να αναδείξει την «ανισότητα στον ύπνο» σε όλο τον κόσμο. «Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές δεσμεύσεις, όπου όλα έχουν σημασία εκτός από την ξεκούραση. Αυτό μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην υγεία», δήλωσε.

Σχεδόν οι μισοί Μεξικανοί φέρονται να αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, την ώρα που το Μεξικό κατεγράφη ως η πιο υπερεργατική χώρα στον κόσμο σε έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης του 2019, η οποία συνέκρινε τις ώρες εργασίας μεταξύ δεκάδων χωρών του πλανήτη.

Πέρυσι, το Κογκρέσο του Μεξικού συζήτησε μια προτεινόμενη μεταρρύθμιση για την επίσημη μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας από 48 —ο μέσος όρος για πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής— σε 40, που είναι το πρότυπο για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Η πρωτοβουλία προτάθηκε από το κυβερνών κόμμα του Μεξικού, αλλά η συζήτηση αναβλήθηκε για το 2024.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024