Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: «Εννοείται πως δεν υπήρχε συναίνεση της 12χρονης» λέει τώρα η δικηγόρος των κατηγορουμένων

Σεπόλια: «Εννοείται πως δεν υπήρχε συναίνεση της 12χρονης» λέει τώρα η δικηγόρος των κατηγορουμένων

Οι δικηγόροι θύματος και κατηγορουμένων, καθώς και η αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή, τοποθετούνται σχετικά με την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Μίχου που προκάλεσε οργή στη κοινωνία

Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης από τα Σεπόλια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την κοινωνία να διαμαρτύρεται για μια εισήγηση που φέρεται να «κουκουλώνει» την υπόθεση και τη δράση του μαστροπού της ανήλικης.

Οι αντιδράσεις διογκώθηκαν μετά την εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει τον βασικό κατηγορούμενο από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να πραγματοποιούνται προς υποστήριξη μεν της ανήλικης, αντίθεσης δε ως προς την εισήγηση που τον «βγάζει λάδι».

Μάλιστα, για το ζήτημα ξέσπασε μέχρι και αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να έχουμε μάθει τίποτα έξω από τη συνεδρίαση», τονίζει η αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή Άννα Ζαΐρη

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δικηγόροι τόσο του θύματος όσο και των κατηγορουμένων, καθώς και η αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή και πρώην πρόεδρος ένωσης εισαγγελέων, μιλούν στο MEGA σχετικά με την εισήγηση που προκάλεσε οργή στη κοινωνία, η οποία ουσιαστικά θέλει την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου και την «καταδίκη» του θύματος.

Όσα είπαν οι δικηγόροι της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας και Ασπασία Ταραχοπούλου

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».

«Υπάρχει η κατάθεση της 12χρονης που περιγράφει τον βιασμό της. Λέει πως της έδειξε τα όπλα και την απείλησε πως εάν δεν συνευρεθεί μαζί του θα την κάνει ρεζίλι στη γειτονιά. Το παιδί περιγράφει τον βιασμό του. Δεν καταλαβαίνω πως ζήτησε να μη διωχτεί για τον βιασμό. Δεν αιτιολόγησε με κάποιον άλλο τρόπο την απόφασή της. Είπε αθώος λόγω αμφιβολιών. Ποιες αμφιβολίες; Για τη μαστροπεία είπε να κηρυχθεί ένοχος. Ένας από τους τρόπους είναι η διευκόλυνση».

«Σε όσα αφορούν τη μητέρα, έχουν εξετάσει το παιδί παιδοψυχολόγοι και είπαν πως το παιδί λέει συνολικά την αλήθεια. Και για την μητέρα το παρέβλεψε και προτείνει την πλήρη ενοχή της. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση».

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της 12χρονης, είπε:

«Το παιδί ξέρει τι έχει συμβεί και ψυχολογικά είναι πολύ χάλια. Έχουμε κατηγορηθεί οι συνήγοροι κατηγορίας πως διαρρέουμε στοιχεία από όσα διαδραματίζονται στη δίκη ενώ βγαίνει μία συγκεκριμένη συνάδελφος που λέει όλα όσα κατά τη γνώμη της αποδεικνύουν τη μη ύπαρξη βιασμού. Επίσης, θέλω να πω πως η δήλωση από τη δικηγόρο των εντολέων πως το παιδί επέλεξε αυτόν τον τρόπο ζωής, δεν το επέλεξε. Χειραγωγήθηκε. Προσπάθησε να τη βελτιώσει τη δήλωση μετά».

Η αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή εξηγεί για το σκεπτικό της εισαγγελέως

Η Άννα Ζαΐρη, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή και πρώην πρόεδρος ένωσης εισαγγελέων, μιλώντας στην εκπομπή και αυτή, είπε:

«Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να έχουμε μάθει τίποτα έξω από τη συνεδρίαση. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί δεν γνωρίζουμε ολόκληρη την εικόνα από το δικαστήριο. Δεν μπορώ να μπω στη σκέψη της εισαγγελέως, καθώς μπορεί με τα υπόλοιπα στοιχεία να κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα».

Τι λέει η δικηγόρος των κατηγορούμενων

Τέλος, η δικηγόρος των κατηγορούμενων, Βάσω Πανταζή, αναφέρθηκε στη δήλωση που έκανε για τη 12χρονη η οποία προκάλεσε αίσθηση. Θυμίζεται πως είχε πει τα εξής: «Δυστυχώς, το κοριτσάκι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει», φράση από την οποία καταλαβαίνει κανείς ότι το παιδί είχε επιλέξει να εκδίδεται. Τώρα, η κ. Πανταζή λέει ότι τα λόγια της παραποιήθηκαν.

«Εννοείται πως δεν υπάρχει συναίνεση από το παιδί» αναφέρει η ίδια.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μία δίκη κεκλεισμένων θυρών. Δεν είναι δυνατόν σαν κοινωνία κάθε φορά που δεν μας αρέσει μία απόφαση να δημιουργούνται όχλο πίεσης των δικαστών. Εγώ στοχοποιήθηκα με έναν τίτλο που δεν τον είπα ποτέ. Ο τίτλος ήταν ‘’η 12χρονη επέλεξε να εκδίδεται’’ ενώ εγώ είπα ‘’Δυστυχώς για όλους μας, αυτό το κορίτσι έκανε μία συγκεκριμένη επιλογή για να επιβιώσει’’. Η κ. Ταραχοπούλου ξέρει πολύ καλά τι είπα. Δεν είναι ατυχής η δήλωση μου. Εννοείται πως δεν υπάρχει συναίνεση από το παιδί. Εμένα οι εντολείς μου δεν διώκονται για βιασμό αλλά πως φέρεται να συνευρέθηκαν με ανήλικο άτομο. ‘’Χτυπάμε’’ μία εισαγγελική πρόταση που στηρίζεται σε έναν νόμο».

Ποιος θα πάρει την οριστική απόφαση;

Σημειώνεται, ότι η δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό αναμένεται να συνεχιστεί στις 19 Μαρτίου.

Τον τελικό λόγο επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων έχουν τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, και όλοι περιμένουν (μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου) την απόφασή τους προσδοκώντας ότι θα ανατραπεί η εισαγγελική πρόταση, η οποία εκτός του ότι απαλλάσσει τον βασικό κατηγορούμενο, βάζει στο «κάδρο» ως κεντρικό πρόσωπο στην εκμετάλλευση του παιδιού την ίδια του τη μητέρα που από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί την εμπλοκή της στην υπόθεση έχοντας στο πλευρό της την 12χρονη αλλά και ολόκληρη την οικογένεια τους.

Η εισαγγελική πρόταση – «Καταπέλτης» για την μητέρα της 12χρονης

Θυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη (13/03), για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της 12χρονης -συνολικά 23 κατηγορούμενους- η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ενώ για έναν, πακιστανικής καταγωγής, πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε για τη μητέρα να κηρυχθεί ενοχή για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους. Επίσης για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες, ώστε να της φέρνει χρήματα.

Τέλος, η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή της κατηγορουμένης για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Απαλλαγή του Μίχου, ενοχή για τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου και για το αδίκημα της εμπορίας.

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Τέλος, ζητήθηκε η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024