Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ξέπλυμα Μίχου - Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 12χρονη

Σεπόλια: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ξέπλυμα Μίχου – Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 12χρονη

«Για το ότι ο κατηγορούμενος πήγαινε το παιδί σε οίκους ανοχής, η εισαγγελέας δεν είπε τίποτα» σημειώνουν δικηγόροι.

Δεν κοπάζουν, αντίθετα διογκώνονται, οι αντιδράσεις  για την εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Η εισαγγελική πρόταση προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, ενώ πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας. Συγκέντρωση έγινε και στα Σεπόλια από φοιτητικούς συλλόγους. Νέα συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα (9 το πρωί) στο Εφετείο, όπου συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τη ζοφερή αυτή υπόθεση.

«Είναι αδιανόητο να λέμε ότι ένα παιδάκι είχε επιλέξει να εκδίδεται για βιοπορισμό», λέει η δικηγόρος της 12χρονης

Τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι εκείνα που έχουν τον τελικό λόγο επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων και όλοι περιμένουν (μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου) την απόφασή τους προσδοκώντας ότι θα ανατραπεί η εισαγγελική πρόταση, η οποία εκτός του ότι απαλλάσσει τον βασικό κατηγορούμενο, βάζει στο «κάδρο» ως κεντρικό πρόσωπο στην εκμετάλλευση του παιδιού την ίδια του τη μητέρα που από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί την εμπλοκή της στην υπόθεση έχοντας στο πλευρό της την 12χρονη αλλά και ολόκληρη την οικογένεια τους.

«Το παιδί κλαίει συνέχεια»

Η ίδια η 12χρονη βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση σύμφωνα με την Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρο του κοριτσιού.

«Είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο και κλαίει συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας την άποψη δικηγόρου κατηγορουμένων που είπε ότι «η μικρή είχε επιλέξει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και να βιοπορίζεται έτσι», τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις για ένα παιδάκι και μάλιστα από γυναίκα και μητέρα».

«Όλοι οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί που εξέτασαν την 12χρονη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως λέει την αλήθεια ότι η μητέρα της δεν είχε καμία σχέση με αυτά και όλα τα έκανε ο 53χρονος», τόνισε στη συνέχεια και είπε πως αν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση της εισαγγελέως, ο βασικός κατηγορούμενος θα γλιτώσει τα ισόβια, αλλά δε θα βγει από τη φυλακή καθώς κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων.

Στη συνέχεια η κυρία Ταραχοπούλου δήλωσε πως πιστεύει ότι η πρόταση της εισαγγελέως για τον βασικό κατηγορούμενο δεν θα γίνει δεκτή από το δικαστήριο, ενώ δεν έκρυψε την αγωνία της για τη σημερινή της αγόρευση, λέγοντας πως δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ από το άγχος της.

Λύτρας:  Δεν είναι τυχαίο που έχει εξαγριωθεί ο κόσμος – Δεν πατάει πουθενά η εισαγγελική πρόταση

«Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό της ανήλικης λόγω αμφιβολιών. Είναι εξοργιστικό αυτό που ακούγεται από πολλούς που δεν έχουν πρόσβαση στην δικογραφία. Υπάρχει κατάθεση της 12χρονης που αναφέρει πως ο 54χρονος μεταχειρίστηκε βία, απείλησε τη 12χρονη, της έδειξε τα όπλα. Η 12χρονη δεν ήξερε αν αυτός είχε όπλα, πήγε μετά η αστυνομία και τα βρήκε στον χώρο του και τα κατέσχεσε. Υπάρχει βία», είπε  ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που το παιδί περιγράφει αυτό που γινόταν στους οίκους ανοχής, όποιος το ακούσει θα φρίξει»

«Ο κόσμος που έχει εξαγριωθεί δεν είναι τυχαίο. Δεν έχει «πατήσει» πουθενά η εισαγγελέας για να έχει αυτή την πρόταση, δεν «πατάει» πουθενά η εισαγγελική πρόταση», συνέχισε ο κ. Λύτρας.

Ο… «ερωτευμένος» βιαστής

Σε ερώτηση αν μπορεί ο Ηλίας Μίχος να δηλώνει ερωτευμένος για να αποφύγει την κατηγορία του βιασμού, ο κ Λύτρας απάντησε: «ο 54χρονος πράγματι δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος με την 12χρονη και ότι δημιούργησε….σχέση και ότι δεν μεταχειρίστηκε βία. Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του για να αποφύγει το αδίκημα του βιασμού. Η 12χρονη περιέγραψε τον βιασμό της και παρόλα αυτά η εισαγγελέας είπε με την πρότασή της να απαλλαγεί από το αδίκημα του βιασμού ο 54χρονος».

Και συνέχισε: «Ήρθαν πολλοί άνθρωποι καθηγητές πανεπιστήμιου που είδε τα βίντεο με τις καταθέσεις του παιδιού και είπε πως το παιδί λέει αλήθεια με την μητέρα και το εξήγησε επιστημονικά. Η Παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την 12χρονη εδώ και 18 μήνες, κάθε βδομάδα έστελνε γνωμάτευση που έλεγε ότι το παιδί λέει την αλήθεια και ειδικά στο θέμα της μητέρας της. Ήρθε ένας άλλος ψυχίατρος και είπε το ίδιο. Όλη η οικογένεια της μητέρας το ίδιο λένε, τι, είναι όλοι συνεννοημένοι, επιστήμονες και μη;»

Για την στάση της μητέρας της 12χρονης: «υπάρχουν τα μηνύματα που ζητάει η μητέρα από την μικρή επιμόνως χρήματα. Κι το εξήγησε ότι επειδή το παιδί το βοηθούσαν κάποιες συγκεκριμένες κυρίες και έχουν καταθέσει, πήγαινε εκεί και της έδιναν χρήματα. Για το ότι ο κατηγορούμενος πήγαινε το παιδί σε οίκους ανοχής, η εισαγγελέας δεν είπε τίποτα. Έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που το παιδί περιγράφει αυτό που γινόταν στους οίκους ανοχής, όποιος το ακούσει θα φρίξει».

Ο κ. Λύτρας τόνισε κλείνοντας πως, «δεν μπορεί να εξαιρεθεί στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη εισαγγελέας και να πούμε ότι είναι πρόταση και όχι απόφαση. Παρόλα αυτά θα «φάει» πολλά χρόνια ο κατηγορούμενος. Κατηγορείται για 3 κακουργήματα που προβλέπεται ποινή μέχρι 15χρονια για την κάθε πράξη και κάποια πλημμελήματα. Θεωρώ πως η ποινή κάθειρξής του θα είναι άνω των 20 ετών».

Πλήθος ερωτημάτων

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην ίδια εκπομπή διερωτήθηκε «μήπως τελικά υπάρχουν άνθρωποι που τους κρατάει ο 54χρονος; Μήπως ήταν «πελατάκια», κάποιοι επιφανείς άνθρωποι και έχουν βάλει στην εισαγγελέα το «μαχαίρι στον λαιμό». Αυτό, «σέρνεται» στην ελληνική κοινωνία. ήταν 11χονων όταν έγινε αυτή η πράξη. Είναι αδιανόητο να υπάρχει συναίνεση και έρωτας μεταξύ ενός 11χρονου παιδιού και ενός 60χρονου άνδρα. Πρέπει να επαναδιατυπωθεί η πρόταση, γιατί είναι παράξενη».

Την άποψη ότι ο βασικός κατηγορούμενος «καλύπτει επώνυμους» η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Χριστίνα Αντωνοπούλου, που είναι και δικαστική πραγματογνώμονας και έχει ασχοληθεί με τα κυκλώματα trafficking. Μιλώντας στο Kontra, είπε πως η μητέρα του κοριτσιού κατηγορείται, ώστε άλλα άτομα να «μείνουν στο απυρόβλητο».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, η Ηλίας Μίχος «προστατεύει αυτούς τους αφανείς διακεκριμένους που ήταν μέσα στο κύκλωμα. Η Δικαιοσύνη του δίνει το δικαίωμα της σιωπής, αλλά το δικαίωμα της σιωπής το έχει αναλάβει η κοινωνία ολόκληρη. Αυτοί που έχουν τα μέσα και παίρνουν τις αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξεκάθαρα, λέω ότι ξέφυγαν και είναι στο απυρόβλητο. Δεν μπορώ πιο ξεκάθαρα να το πω», είπε.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024