Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: «Μπαζώθηκε κι αυτό» - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πρόταση αθώωσης του Μίχου

Σεπόλια: «Μπαζώθηκε κι αυτό» – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πρόταση αθώωσης του Μίχου

Το in στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισαγγελική πρόταση περί αθώωσης του Ηλία Μίχου για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης που συντάραξε την Ελλάδα.

Οργή και το κοινό περί δικαίου αίσθημα προκάλεσε η εισαγγελική πρόταση για την αθώωση του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Άμεση η αντίδραση από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, που κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μετρό στα Σεπόλια, στη γειτονιά που συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα. Παρακολουθώντας το θέμα από την πρώτη στιγμή και στηρίζοντας έμπρακτα το παιδί και την οικογένειά του, κάτι που δεν έκανε ως όφειλε – όπως καταγγέλλουν- η Πολιτεία, σε σκληρή ανακοίνωσή της, με την οποία κάλεσε στην κινητοποίηση τονίζουν «σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές».

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού πέραν της σημερινής συγκέντρωσης στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, απευθύνει κάλεσμα και για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη, και αρχικά ήταν διακριτική.

Η πορεία κινήθηκε προς το μαγαζί του Μίχου με στάση στο ιατρείο του δερματολόγου που έχει συλληφθεί για την υπόθεση.

Έγραψαν συνθήματα στα κατεβασμένα ρολά του μαγαζιού του Μίχου, ενώ αντικείμενα πέταξαν προκαλώντας φθορές και στο διπλανό κατάστημα, επιρρίπτοντας ευθύνες για το γεγονός ότι το «έγκλημα» άργησε να αποκαλυφθεί. Χρήση δακρυγόνων έκαναν οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Να μην γίνει αποδεκτή η εισαγγελική πρόταση

Αίτημα τους να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της δίκης, Μαρίας-Ελένης Νικολού, που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

«Τα παιδιά έχουν φωνή», «Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών», «Ελλάς Ελλήνων Παιδοβιαστών είστε δολοφόνοι παιδικών ψυχών» μερικά από τα αιχμηρά συνθήματα που ακούγονται, στέλνοντας σαφή μηνύματα.

Οργισμένα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών, καθώς και η απαλλαγή του και για το αδίκημα της εμπορίας προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατακλύζονται από μηνύματα αγανάκτησης, αλλά και αμφισβήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν κόλαφος για τη μητέρα του 13χρονου πλέον κοριτσιού, κρίνοντας τη ένοχη για μαστροπεία, πορνογραφία και προτροπές στο κορίτσι να εκδίδεται μέσω αφόρητων πιέσεων και συναισθηματικού εκβιασμού.

«Καταπέλτης» για την μητέρα της 12χρονης η εισαγγελέας

Επίσης, για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της 12χρονης, συνολικά 23 κατηγορούμενους, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ενώ για έναν, πακιστανικής καταγωγής, πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε για τη μητέρα να κηρυχθεί ενοχή για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους. Επίσης για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες, ώστε να της φέρνει χρήματα.

Τέλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες η εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή της κατηγορουμένης για εκβίαση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου και για το αδίκημα της εμπορίας.

Ένοχος για μαστροπεία ο δεύτερος βασικός κατηγορούμενος

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Τέλος, ζητήθηκε η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024