Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: «Ξεπλένουν ένα τέρας και καταδικάζουν μια αθώα μάνα», λέει η γιαγιά της 12χρονης

Σεπόλια: «Ξεπλένουν ένα τέρας και καταδικάζουν μια αθώα μάνα», λέει η γιαγιά της 12χρονης

Ξέσπασε η γιαγιά της 12χρονης μετά την εισαγγελική πρόταση για Μίχο και μητέρα

Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις μετά την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια, ενώ η πολύκροτη δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 19 Μαρτίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Την ίδια ώρα και ενώ επικρατεί αναβρασμός στην κοινωνία, η γιαγιά του κοριτσιού ξέσπασε, μιλώντας στο Live News του MEGA.

«Να πω ότι μου αρέσουν; Δεν μου αρέσουν αυτά που λένε, και η κυρία εισαγγελέας αυτά που είπε. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή, ντροπή, ντροπή τους!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ξεπλένουν ένα τέρας και καταδικάζουν μια αθώα μάνα», λέει φανερά εξοργισμένη με την εισήγηση της εισαγγελέως να απαλλαχθεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας.

«Τι τιμωρία είναι αυτή; Τι κακό πράγμα; Τι κράτος είναι αυτό; Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Εγώ πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη. Το έλεγα τόσες ημέρες, τώρα τι είναι αυτά που κάνουν;», αναρωτιέται αγανακτισμένη.

Εν τω μεταξύ, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η 14χρονη σήμερα εγγονή της, η οποία στην τρυφερή ηλικία των 12 έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.

«Είναι κλεισμένο σε ένα δωμάτιο, ούτε σχολείο πήγε, κλαίει συνέχεια, χτυπιέται. Υποφέρει για την μάνα του, έχει να δει την μάνα του έναν χρόνο και τώρα περίμενε να βγει, να δει την μάνα του, να ελευθερωθούμε όλοι, και λένε τέτοια πράγματα. Δεν ντρέπονται λίγο; Δεν ντρέπονται καθόλου;», τονίζει η γιαγιά της ανήλικης.

Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει για την – αν μη τι άλλο – αμφιλεγόμενη εισαγγελική πρόταση, με την Ένωση Εισαγγελέων, πάντως, να παρέχει πλήρη στήριξη στην εισαγγελική λειτουργό, με σχετική ανακοίνωση.

«Η καλόπιστη κριτική είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται στον βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού», αναφέρει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Τα αρρωστημένα μηνύματα του Μίχου

Από τη μία πλευρά, η εισαγγελέας ζήτησε να αθωωθεί για το αδίκημα του βιασμού ο 54χρονος, αλλά από την άλλη να καταδικαστεί για εκείνο της διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Μίχος, μέσα από δεκάδες sms, επιχειρούσε να παγιώσει μια αρρωστημένη κατάσταση ως φυσιολογική και να πείσει την ανήλικη πως αυτό που είχαν ήταν δήθεν σχέση και όχι βιασμός.

«Θέλω να κάνουμε έρωτα. Μου λείπεις», αναφέρει σε μήνυμά του ο 54χρονος.

Άλλοτε της μιλούσε τρυφερά, ως μια πατρική φιγούρα στη ζωή της.

«Καλημέρα, καλό μήνα… Στις 15 ανοίγουν τα σχολεία, έχεις μέρες ακόμα οπότε κοιτά να περνάς καλά».

Άλλοτε την ρωτούσε ωμά για τα ραντεβού με επίδοξους πελάτες.

«Κοιμάσαι; Έδωσα το κινητό στον αδελφό σου και είδα ότι σε πήρε ο άλλος από Instagram… για ραντεβού κατάλαβα».

«Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά».

«Τις φωτογραφίες τις τράβαγε ο 54χρονος. Μου έλεγε τι να κάνω και πώς να στηθώ στον φακό. Μου έδινε οδηγίες πώς να βγάλω και μόνη μου. Μου είχε πάρει ένα εσώρουχο. Με τράβαγε φωτογραφίες με αυτό και μετά τις πουλούσε», κατέθεσε η 12χρονη.

Βαρύς ο εισαγγελικός «πέλεκυς» για τη μητέρα

Σε αντίθεση με ό,τι πρότεινε για τον Μίχο, η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τη μητέρα της 12χρονης. Στην αγόρευσή της, είπε πως έχει το μεγαλύτερο ηθικό βάρος και από τους 26 κατηγορούμενους και πως γνώριζε όλα όσα περνούσε η μικρή κόρη της.

Μαζί με τον περιβόητο «Μιχάλη», η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κριθεί ένοχη η μάνα για μαστροπεία καθώς, όπως είπε, ασκούσε στην ανήλικη κόρη της αφόρητες πιέσεις για να βρει με κάθε τρόπο εισόδημα.

– Να σου πω κάτι, εεε. Δεν λες να στείλει κανέναν 20;

– Μαμά…

– Μαμούνια. Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, πιπάκια και δεν βρίσκω.

– Γεια, μαμά.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο, το οποίο και θα έχει την τελική κρίση, υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, η ποινή που θα επιβληθεί στον 54χρονο δεν θα είναι πάνω από 20 χρόνια, σε αντίθεση με τον βιασμό που επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024