Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιλισσός: Φούσκωσε ο ποταμός και κινδύνεψαν παιδιά - Πώς απεγκλωβίστηκαν

Ιλισσός: Φούσκωσε ο ποταμός και κινδύνεψαν παιδιά – Πώς απεγκλωβίστηκαν

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε τραγωδία στην Αττική, το απόγευμα του Σαββάτου (16/3).

Η ξαφνική καταιγίδα, που έπληξε το λεκανοπέδιο, δημιούργησε προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους.

Στον Ιλισσό μια παρέα παιδιών, που έκανε ποδήλατο, εγκλωβίστηκε καθώς από το ξαφνικό μπουρίνι φούσκωσαν τα νερά του ποταμού.

Η κοίτη δεν είχε νερό και τα παιδιά βρέθηκαν εκεί για να παίξουν. Ωστόσο, από την βροχόπτωση άρχισαν αμέσως να «κατεβαίνουν» νερά και ξαφνικά εγκλωβίστηκαν στην άκρη του Ιλισσού με άμεσο κίνδυνο να παρασυρθούν.

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής, που τα απεγκλώβισε με σκάλα.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece

Απόκριες με βροχές και καταιγίδες

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική σήμερα το απόγευμα, με την κακοκαιρία και την ατμοσφαιρική διαταραχή να φέρνει βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Ο καιρός θα είναι αστατος και αύριο, Κυριακή της Αποκριάς, με τους καρναβαλιστές σε διάφορες περιοχές της χώρες να παρελαύνουν με βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα, αναμένονται. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Αρχικά αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά των ηπειρωτικών και της Κρήτης.

Από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη ενώ εξασθένηση αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες.

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 16, στη Θεσσαλία από 7 έως 17, στην Ήπειρο από 4 έως 18, στη Στερεά από 6 έως 17, στην Πελοπόννησο από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024