Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σαρώνει η κακοκαιρία - Φούσκωσε ο ποταμός Κηρέας - Πυκνό χιόνι στη Βόρεια Ελλάδα

Σαρώνει η κακοκαιρία – Φούσκωσε ο ποταμός Κηρέας – Πυκνό χιόνι στη Βόρεια Ελλάδα

Στα λευκά έχουν ντυθεί Φλώρινα, Μέτσοβο, Ελάτη, Περτούλι αλλά και οικισμοί της Ξάνθης

Τα «δόντια» της δείχνει η κακοκαιρία, καθώς πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας προβλήματα.

Στην Αττική, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς στο ύψος Πέτρου Ράλλη και στη Χαμοστέρνας λόγω υπερχείλισης υδάτων, ενώ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το οδόστρωμα υποχώρησε και «κατάπιε» ένα ταξί.

Xιόνια πέφτουν στα ορεινά της Δίρφης

Στην Εύβοια τα έντονα καιρικά φαινόμενα έφεραν μπλακ άουτ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η Δημοτική ενότητα Ελυμνίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας έχει μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ φτιάχνουν την κολώνα της ΔΕΗ, που έριξε πεύκο, το οποίο έπεσε επάνω σε αυτήν στην περιοχή της Λίμνης, σύμφωνα με το evima.gr.

Την ίδια ώρα, λόγω των τεράστιων ποσοτήτων νερού που δέχεται, έχει φουσκώσει ο ποταμός Κηρέας, ενώ χιόνια πέφτουν στα ορεινά της Δίρφης.

Φούσκωσε ο ποταμός Κηρέας στην Εύβοια

Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα

Με χιόνι και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν ξύπνησαν οι κάτοικοι του Λιβαδιού Ελασσόνας. Επίσης στα λευκά έχουν ντυθεί Φλώρινα, Μέτσοβο, Ελάτη, Περτούλι αλλά και οικισμοί της Ξάνθης, όπως ο Κένταυρος, η Γλαύκη, η Μύκη, η Πάχνη, το Διάσπαρτο, οι Σάτρες και ο Κύκνος.

Μεσα στην πόλη της Ξάνθης καταγράφονται έντονες καταιγίδες, ενώ από την Αστυνομία έχει εκδοθεί απαγορευτικό κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από Ξάνθη προς Κομοτηνή, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

«Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα (15/12) και ώρα 21.30, με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού κόμβου Κομοτηνής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης – Πόρτο Λάγους- Κομοτηνής. Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιφέρειας μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, παρά την απαγόρευση, μία νταλίκα τούμπαρε μετά τα διόδια προς Κομοτηνή.

Στα λευκά η ορεινή Ξάνθη (Πηγή: xanthinea.gr)

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε στις 14/12/2023/12.00 από την ΕΜΥ, και επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική) έως και το απόγευμα, ενώ θα υπάρξει σταδιακή ύφεση των φαινομένων στα δυτικά. Μετά το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Β. Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ). Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:
α) Σήμερα Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σταδιακά σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
β) Tην Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι τη νύχτα στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Δ. Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024