Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα δεδομένα με τα playoffs μετά τις επικές προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Τα δεδομένα με τα playoffs μετά τις επικές προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Πώς έχουν τα δεδομένα στα playoffs της Super League μετά τις προκρίσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στους «8» του Conference League.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη σπουδαιότερη πρόκριση στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, καθώς ανέτρεψε το εις βάρος του 4-1 στο Καραϊσκάκη, επικράτησε με το εμφατικό 6-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League.

Λίγες ώρες νωρίτερα από τους ερυθρόλευκους, ο ΠΑΟΚ έκανε κι αυτός μια απίθανη ανατροπή κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ «έσβησε» την ήττα με 2-0 στην Κροατία, νίκησε με 5-1 και πέρασε κι εκείνος στα προημιτελικά, με την Ελλάδα να είναι η μοναδική χώρα που έχει δύο εκπροσώπους στη συγκεκριμένη φάση.

Από τη στιγμή που οι δύο ομάδες βρίσκονται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της εν λόγω διοργάνωσης, υπάρχει μία ευνοϊκή διάταξη του ΚΑΠ. Συγκεκριμένα, κάθε ομάδα της Ελλάδας που περνάει στους «8», τα ημιτελικά και τον τελικό μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τότε το αίτημα αναβολής της για αγώνα πρωταθλήματος γίνεται αυτόματα δεκτό.

«Είναι υποχρεωτική για τη διοργανώτρια ύστερα από έγγραφο αίτημα η αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που ζητείται από ομάδα: α) η οποία μετέχει σε προημιτελική, ημιτελική ή τελική φάση διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA», αναφέρει συγκεκριμένα η διάταξη του Κανονισμού της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αφού βρίσκονται στα προημιτελικά, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν αναβολή του εκάστοτε αγώνα.

ότι πριν από μερικές εβδομάδες και συγκεκριμένα πριν από το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός το οποίο έληξε 1-4 – είχε γίνει αίτημα αναβολής. Αυτό βέβαια το είχαν καταψηφίσει ορισμένες ομάδες, με αποτέλεσμα το ματς να διεξαχθεί κανονικά.

Οι ημερομηνίες των προημιτελικών

Οι προημιτελικοί θα γίνουν στις 11 και 18 Απριλίου, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 2 και 9 Μαΐου. Ο τελικός θα λάβει χώρα στις 29 Μαΐου, με την Opap Arena να φιλοξενεί αυτήν την σπουδαία αναμέτρηση.

Προημιτελικά

Κλήρωση: 15 Μαρτίου, 15:00
Πρώτος αγώνας: 11 Απριλίου
Δεύτερος αγώνας: 18 Απριλίου

Ημιτελικά

Κλήρωση: 15 Μαρτίου, 15:00Πρώτος αγώνας: 2 Μαΐου
Δεύτερος αγώνας: 9 Μαΐου

Τελικός

29 Μαΐου

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024