Ανάτ. Ιερουσαλήμ: Οργή εκφράζει το Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ για τη δολοφονία 13χρονου on camera
Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών για την δολοφονία 13χρονου και τις επίθεσεις μετά από αυτή στα κατεχόμενα με άλλους 5 νεκρούς, εκ των οποίων κάποιοι ανήλικοι.
Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων αναφέρει ότι οι εκτελέσεις σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το Ισραήλ θέλει να κλιμακώσει τις εντάσεις κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, το υπουργείο ανέφερε ότι η αύξηση της ισραηλινής βίας θα παρασύρει την περιοχή σε περαιτέρω κλιμάκωση και θα εκτοξεύσει την κατάσταση, μετέδωσε η Press TV. «Η σειρά επιτόπιων εκτελέσεων που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής στη Δυτική Όχθη είναι σαφής απόδειξη ότι το ισραηλινό καθεστώς είναι αυτό που επιδιώκει να τινάξει την κατάσταση στον αέρα κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού και να την εισάγει σε έναν ατελείωτο κύκλο βίας».
Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, σε επιδρομές σε πολλές τοποθεσίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. «Μέσα σε 24 ώρες, η ισραηλινή κατοχή σκότωσε έξι Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Un enfant palestinien assassiné à Jérusalem.
Camp de réfugiés de Shuafat.
L’armée d’occupation a assassiné Rami Hamdan Al-Halhuli, 13 ans !
Une guerre contre les enfants de Palestine !#SaveThePalestinianChildren@DCIPalestine pic.twitter.com/7HPIow9AEx pic.twitter.com/H0S5jqvdFg— Anne Tuaillon (@AnneTuaillon) March 13, 2024

Τα γραφεία του Παλεστινιακού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η συνεχιζόμενη ατιμωρησία ενθαρρύνει το Ισραήλ σε περισσότερα εγκλήματα πολέμου»
Το υπουργείο δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ατιμωρησία του Ισραήλ από την τιμωρία και τη λογοδοσία το ενθαρρύνει να διαπράττει περισσότερα εγκλήματα πολέμου. «Το πολιτικό και στρατιωτικό κλιμάκιο έχει επιτρέψει σε στρατιώτες και εποίκους να πυροβολούν Παλαιστίνιους πολίτες που δεν τους απειλούν με κανένα τρόπο. Είναι προφανές ότι αυτή η κλιμάκωση αποτελεί απόδειξη ότι το ισραηλινό καθεστώς ρίχνει λάδι στη φωτιά για να επεκτείνει τον κύκλο της βίας».
Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν το βράδυ της Τρίτης ένα 13χρονο αγόρι, που αναγνωρίστηκε ως Rami al-Halhuli, στον προσφυγικό καταυλισμό Shu’fat στην κατεχόμενη Ανατολική al-Quds. Το καθεστώς δήλωσε ότι είχε ρίξει πυροτεχνήματα εναντίον τους. Ωστόσο, μάρτυρες λένε ότι ο σκοτωμένος Παλαιστίνιος έφηβος είχε πυροβολήσει τα πυροτεχνήματα προς τα πάνω στον αέρα και όχι προς τις ισραηλινές δυνάμεις. Ο Ισραηλινός υπουργός Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ εξέφρασε την υποστήριξή του στους Ισραηλινούς στρατιώτες εν μέσω οργής για τη δολοφονία.
Η δολοφονία ακολούθησε πολλαπλές επιδρομές στην πόλη Τζενίν και στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Δεκάδες ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και μπουλντόζες, υποστηριζόμενα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μια μυστική ειδική μονάδα, συμμετείχαν στην επιδρομή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Η ισραηλινή βία εκτινάσσεται συχνά στα ύψη κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του μουσουλμανικού Ραμαζανιού για την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική αλ-Κουντς.
Un enfant palestinien assassiné à Jérusalem.
Camp de réfugiés de Shuafat.
L’armée d’occupation a assassiné Rami Hamdan Al-Halhuli, 13 ans !
Une guerre contre les enfants de Palestine !#SaveThePalestinianChildren@DCIPalestine pic.twitter.com/7HPIow9AEx pic.twitter.com/H0S5jqvdFg— Anne Tuaillon (@AnneTuaillon) March 13, 2024
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442