Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάτ. Ιερουσαλήμ: Οργή εκφράζει το Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ για τη δολοφονία 13χρονου on camera

Ανάτ. Ιερουσαλήμ: Οργή εκφράζει το Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ για τη δολοφονία 13χρονου on camera

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών για την δολοφονία 13χρονου και τις επίθεσεις μετά από αυτή στα κατεχόμενα με άλλους 5 νεκρούς, εκ των οποίων κάποιοι ανήλικοι.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων αναφέρει ότι οι εκτελέσεις σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το Ισραήλ θέλει να κλιμακώσει τις εντάσεις κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, το υπουργείο ανέφερε ότι η αύξηση της ισραηλινής βίας θα παρασύρει την περιοχή σε περαιτέρω κλιμάκωση και θα εκτοξεύσει την κατάσταση, μετέδωσε η Press TV. «Η σειρά επιτόπιων εκτελέσεων που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής στη Δυτική Όχθη είναι σαφής απόδειξη ότι το ισραηλινό καθεστώς είναι αυτό που επιδιώκει να τινάξει την κατάσταση στον αέρα κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού και να την εισάγει σε έναν ατελείωτο κύκλο βίας».

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, σε επιδρομές σε πολλές τοποθεσίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. «Μέσα σε 24 ώρες, η ισραηλινή κατοχή σκότωσε έξι Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα γραφεία του Παλεστινιακού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η συνεχιζόμενη ατιμωρησία ενθαρρύνει το Ισραήλ σε περισσότερα εγκλήματα πολέμου»

Το υπουργείο δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ατιμωρησία του Ισραήλ από την τιμωρία και τη λογοδοσία το ενθαρρύνει να διαπράττει περισσότερα εγκλήματα πολέμου. «Το πολιτικό και στρατιωτικό κλιμάκιο έχει επιτρέψει σε στρατιώτες και εποίκους να πυροβολούν Παλαιστίνιους πολίτες που δεν τους απειλούν με κανένα τρόπο. Είναι προφανές ότι αυτή η κλιμάκωση αποτελεί απόδειξη ότι το ισραηλινό καθεστώς ρίχνει λάδι στη φωτιά για να επεκτείνει τον κύκλο της βίας».

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν το βράδυ της Τρίτης ένα 13χρονο αγόρι, που αναγνωρίστηκε ως Rami al-Halhuli, στον προσφυγικό καταυλισμό Shu’fat στην κατεχόμενη Ανατολική al-Quds. Το καθεστώς δήλωσε ότι είχε ρίξει πυροτεχνήματα εναντίον τους. Ωστόσο, μάρτυρες λένε ότι ο σκοτωμένος Παλαιστίνιος έφηβος είχε πυροβολήσει τα πυροτεχνήματα προς τα πάνω στον αέρα και όχι προς τις ισραηλινές δυνάμεις. Ο Ισραηλινός υπουργός Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ εξέφρασε την υποστήριξή του στους Ισραηλινούς στρατιώτες εν μέσω οργής για τη δολοφονία.

Η δολοφονία ακολούθησε πολλαπλές επιδρομές στην πόλη Τζενίν και στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Δεκάδες ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα και μπουλντόζες, υποστηριζόμενα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μια μυστική ειδική μονάδα, συμμετείχαν στην επιδρομή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.  Η ισραηλινή βία εκτινάσσεται συχνά στα ύψη κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του μουσουλμανικού Ραμαζανιού για την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική αλ-Κουντς.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024