Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aλιάγας, Μούσχουρη, Didonato και νέες ενδυμασίες στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας αλλά χωρίς Μακρόν

Aλιάγας, Μούσχουρη, Didonato και νέες ενδυμασίες στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας αλλά χωρίς Μακρόν

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε μερικές από τις εκπλήξεις που έχουν προγραμματιστεί και στόχο έχουν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο την παραδοσιακή Τελετή.

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε μερικές από τις εκπλήξεις που έχουν προγραμματιστεί και στόχο έχουν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο την παραδοσιακή Τελετή, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

To μεγαλύτερο όνομα θα είναι η Αμερικανίδα σοπράνο Joyce Didonato που θα ερμηνεύσει τον Ολυμπιακό Υμνο.  Εχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο Grammy Kλασικής Ερμηνεύτριας με τελευταία το 2020 και θεωρείται αυτή τη στιγμή η πιο διάσημη καλλιτέχνιδα στο είδος της!

Μαζί της θα είναι για τον Εθνικό Υμνο της Ελλάδας θα είναι η Νανά Μούσχουρη που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Μπορεί να έχει φτάσει τα 89 αλλά όσοι είναι σε επικοινωνία μαζί της λένε ότι η φωνή της παραμένει αναλλοίωτη και λόγω της σχέσης που έχει με τη Γαλλία, συμβολικά αποτελεί την καλύτερη επιλογή λόγω της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, επελέγη και ο Νίκος Αλιάγας ο οποίος θα κάνει την παρουσίαση, διαδεχόμενος τον Αλέξη Κωστάλα.

Νέες ενδυμασίες οι Ιέρειες

Νέο στοιχείο στην Τελετή που θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο – μετά την παρένθεση του Τόκιο λόγω κορωνοϊού – θα είναι και οι στολές των Ιερειών και των Κούρων που συνοδεύουν τη Πρωθιέρεια και κάνουν ένα χορευτικό που έχει επιμεληθεί η Χορογράφος των Τελετών Αρτεμις Ιγνατίου.

Οι νέες ενδυμασίες αποτελούν δημιουργία της σχεδιάστριας μόδας Μαίρης Κατράντζου η οποία είναι πολυβραβευμένη, τα ρούχα της υπάρχουν σε μερικά από μεγαλύτερα multistore του κόσμου ενώ έχει συνεργαστεί με διάσημους οίκους όπως BVLGARI, Victoria’s Secret, Longchamp, Moncler, Topshop και Adidas.

H άποψη της Κατράντζου για τις στολές των Ιερειών είναι περισσότερο αιρετική και ξέφυγε από τις προηγούμενες λογικές που ήθελαν λιτές και απέριττες ενδυμασίες . Εχει προσθέσει σχέδια αλλά και χρώμα και οι ενδυμασίες παραπέμπουν αρκετά στην Αρχαία Ελλάδα.

Νέα πρόσωπα και στους βασικούς συντελεστές της Τελετής καθώς Πρωθιέρεια θα είναι πλέον η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, που θα πάρει τη θέση της εγκυμονούσας Ξανθής Γεωργίου. Τη σύνθεση της μουσικής ανέλαβε ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Χωρίς τον Πρόεδρο Μακρόν

Παρά τη σχετική φημολογία που είχε αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό, στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας δεν θα παραστεί ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μετά την Τελετή Αφής θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία 11 ημέρων επί ελληνικού εδάφους με περίπου 600 δρομείς και στις 26 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Και την επόμενη ημέρα, θα αναχωρήσει με το ιστιοφόρο Belem από το Λιμάνι του Πειραιά για τη Μασσαλία για να συνεχίσει το ταξίδι της στο γαλλικό έδαφος.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024