Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gemini: Το chatbot της Google δεν θα απαντά σε ερωτήσεις για εκλογές

Gemini: Το chatbot της Google δεν θα απαντά σε ερωτήσεις για εκλογές

Για να αποφευχθούν τυχόν παραπλανητικές απαντήσεις, το chatbot αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις

Θέλοντας να αποφύγει τυχόν παραπλανητικές απαντήσεις που θα την έφερναν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, η Google περιορίζει το εύρος των ερωτήσεων που θα απαντά η τεχνητή νοημοσύνη Gemini για τις φετινές εκλογές σε όλο τον κόσμο.

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που η ραγδαία πρόοδος της λεγόμενης παραγωγικής ΑΙ δημιουργεί ανησυχία για παραπληροφόρηση και καμπάνιες επιρροής με ψεύτικες εικόνες και βίντεο, ένας κίνδυνος που υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να εξετάσουν κανόνες για την τεχνολογία.

Όταν ερωτηθεί για την επερχόμενη αναμέτρηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, ή για πιθανή αναμέτρηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη, το Gemini γράφει  «Ακόμα μαθαίνω πώς να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Εντωμεταξύ, δοκιμάστε την Αναζήτηση Google».

Η Google είχε προαναγγείλει το μέτρο τον Δεκέμβριο, όταν ανακοίνωσε ότι θα εισήγαγε περιορισμούς στο Gemini πριν από τις φετινές εκλογές στις ΗΠΑ.

«Καθώς προετοιμαζόμαστε για τις πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο το 2024, και λόγω περισσής προσοχής, περιορίζουμε τους τύπους των ερωτήσεων που αφορούν εκλογές για τις οποίες το Gemini θα δίνει απαντήσεις» δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με το Reuters.

Το 2024 θεωρείται το μεγαλύτερο εκλογικό έτος όλων των εποχών, καθώς ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού προσέρχεται στις κάλπες –από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία μέχρι τη Νότια Αφρική και την Ινδία, τη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου.

Η ινδική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις εταιρείες τεχνολογίας να ζητούν έγκριση πριν λανσάρουν εργαλεία ΑΙ που βρίσκονται υπό δοκιμή ή μπορεί να είναι «αναξιόπιστα».

Η Google βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο λόγω των εξόφθαλμων ανακριβειών σε κάποιες εικόνες που παράγει το Gemini, οι οποίες για παράδειγμα εμφάνιζαν πρόσωπα διαφόρων φυλών σε εικόνες των Εθνοπατέρων των ΗΠΑ.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να μπλοκάρει προσωρινά την παραγωγή πορτρέτων μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα.

Στο μεταξύ, η Google, η Meta και το TikTok ετοιμάζουν καμπάνιες ενημέρωσης και βρίσκονται σε επιφυλακή για καμπάνιες χειραγώγησης στις φετινές ευρωεκλογές.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024