Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Ειδική υπηρεσία και στα ελληνικά κατά των fake news στις ευρωεκλογές

TikTok: Ειδική υπηρεσία και στα ελληνικά κατά των fake news στις ευρωεκλογές

Το «Κέντρο Εκλογών» του TikTok θα επιτρέπει στους πολίτες να «ξεχωρίζουν τα γεγονότα από το ψέμα».

Έπειτα από συνεχείς πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πλημμύρα παραπληροφόρησης στο TikTok, η κινεζική εφαρμογή ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει ειδικό app ενημέρωσης για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου στις 27 γλώσσες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών.

«Τον επόμενο μήνα θα λανσάρουμε Κέντρα Εκλογών στις τοπικές γλώσσες … ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος μπορεί εύκολα να ξεχωρίζει τα γεγονότα από το ψέμα» δήλωσε σε εταιρικό ιστολόγιο ο Κέβιν Μόργκαν, επικεφαλής Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας στο TikTik.

«Σε συνεργασία με τις τοπικές εκλογικές επιτροπές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τα Κέντρα Εκλογών θα είναι το μέρος όπου η κοινότητά μας μπορεί να βρει αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες» είπε.

Tο TikTok συνεργάζεται σήμερα με εννέα οργανισμούς διασταύρωσης πληροφοριών στην Ευρώπη

Περίπου ένας στους τρεις ευρωβουλευτές χρησιμοποιεί το TikTok, ανέφερε η πλατφόρμα, η οποία ανήκει στην κινεζική ByteDance αλλά δεν είναι διαθέσιμη στην κινεζική αγορά.

Η εξάπλωση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να παράγουν μαζικά ψεύτικες φωτογραφίες και παραπλανητικές εικόνες ενέτεινε την ανησυχία για προσπάθειες ξένων κυβερνήσεων να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα με εκστρατείες fake news.

Ωστόσο οι μεγάλες πλατφόρμες αναλαμβάνουν νέες υποχρεώσεις για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, με την Κομισιόν να απειλεί με μεγάλα πρόστιμα όσους δεν συμμορφώνονται.

Τα «Κέντρα Εκλογών» του TikTok βασίζονται σε προηγούμενες προσπάθειες που ξεκίνησαν το 2021 και συνεχίστηκαν πέρυσι με τις εκλογές στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Σλοβακία και την Ισπανία.

Όπως δήλωσε ο Μόργκαν, το TikTok συνεργάζεται σήμερα με εννέα οργανισμούς διασταύρωσης πληροφοριών στην Ευρώπη. Στο μέλλον σχεδιάζει να αυξήσει αυτές τις συνεργασίες και να λανσάρει εννέα καμπάνιες ψηφιακού αλφαβητισμού εντός του 2024, είπε ο επικεφαλής Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας.

Ανέφερε ακόμα ότι η πλατφόρμα θα δημοσιεύει εκθέσεις για τις σκιώδεις καμπάνιες επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024