Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Αποσύρεται από την πλατφόρμα η μουσική της Universal Music

TikTok: Αποσύρεται από την πλατφόρμα η μουσική της Universal Music

Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για τα δικαιώματα αναπαραγωγής.

H Universal Music Group (UMG), η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία του κόσμου πρόκειται να αποσύρει εκατομμύρια τραγούδια από το TikTok μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τις πληρωμές που πρέπει να καταβάλλει η πλατφόρμα.

Κομμάτια δημοφιλών καλλιτέχνες όπως η Τέιλορ Σουίφτ, οι Coldplay και ο Drake φαίνεται ότι θα εξαφανιστούν από το TikTok αν δεν υπάρξει ανανέωση της συμφωνίας που λήγει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η UMG, η οποία ελέγχει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας μουσικής παραγωγής, κατηγόρησε το TikTok για «μπούλινγκ» επειδή θέλει να χρησιμοποιεί τη μουσική της δισκογραφικής πληρώνοντας μόνο ένα «κλάσμα» ίσων δίνουν άλλες πλατφόρμες για τα δικαιώματα αναπαραγωγής.

Το TikTok απάντησε κατηγορώντας την UMG για «απληστία» που αντιβαίνει τα συμφέροντα των ίδιων των καλλιτεχνών.

Το TikTok «λειτουργεί ως όχημα δωρεάν προβολής»

Η Universal δημοσιοποίησε τη διένεξη με μια «ανοιχτή επιστολή προς την κοινότητα των καλλιτεχνών και τραγουδοποιών», στην οποία υποστηρίζει ότι η κινεζική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης αντιστοιχεί μόνο στο 1% των εσόδων της δισκογραφικής παρά το γεγονός ότι έχει ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Εκτός του ότι ζητά «την κατάλληλη αποζημίωση» για τους καλλιτέχνες της, η Universal δηλώνει επίσης ότι ανησυχεί για την «προστασία των καλλιτεχνών από τις επιβλαβείς συνέπειες της ΑΙ και την online ασφάλεια των χρηστών του TikTok.

Το TikTok, το οποίο ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance, υποστήριξε στην απάντησή του ότι η UMG «βάζει την απληστία πάνω από τα συμφέροντα των καλλιτεχνών και τραγουδοποιών της».

«Το γεγονός είναι ότι επέλεξαν να αποσυρθούν από την ισχυρή υποστήριξη μιας πλατφόρμας με πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες, η οποία λειτουργεί ως όχημα δωρεάν προβολής για τα ταλέντα τους».

Είναι η πρώτη φορά που η UMG αποσύρει τον κατάλογό της από μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα. Η εταιρεία έχει τα δικαιώματα για καλλιτέχνες όπως οι Beatles, ο Έλτον Τζον και η Adele.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024