Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία: Το φιλόδοξο εγχείρημα για τη ναυσιπλοΐα - Στα σκαριά το πρώτο τούνελ για καράβια

Νορβηγία: Το φιλόδοξο εγχείρημα για τη ναυσιπλοΐα – Στα σκαριά το πρώτο τούνελ για καράβια

Οι δύσκολες συνθήκες της περιοχής έχουν ιστορικά αναγκάσει τα πλοία να περιμένουν στο λιμάνι για μέρες

Τη μηχανική ικανότητα με τη θαλάσσια ασφάλεια ετοιμάζεται να «παντρέψει» η Νορβηγία, κατασκευάζοντας την πρώτη σήραγγα στον κόσμο αφιερωμένη στα πλοία, ένα έργο σκοπός του οποίου είναι η πλοήγηση στα νερά της χερσονήσου Stad.

Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, γνωστό ως σήραγγα Stad, είναι ένα σημαντικό βήμα για τη ναυσιπλοΐα, καθώς αναμένεται να μετατρέψει το επικίνδυνο ταξίδι κατά μήκος της ακτογραμμής της Νορβηγίας σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό πέρασμα για τα εμπορικά πλοία.

Στα 260 εκατομμυρίων ευρώ το κόστος

Με εκτιμώμενο κόστος περίπου 260 εκατομμυρίων ευρώ, η σήραγγα θα διανοιχθεί μέσα σε ένα χιλιόμετρο συμπαγούς βράχου, δημιουργώντας μια άμεση διαδρομή που θα παρακάμπτει τη διαβόητα επικίνδυνη θάλασσα Stadhavet.

Η κατασκευή της σήραγγας δεν αποτελεί απλώς ένα μηχανικό κατόρθωμα, αλλά και μια απόδειξη της δέσμευσης της Νορβηγίας να ενισχύσει τη θαλάσσια ασφάλεια

Για αιώνες, οι θυελλώδεις παλίρροιες και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στην περιοχή αυτή αποτελούσαν τρομερή πρόκληση για τους ναυτικούς, στοιχίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και αναγκάζοντας πολλούς να αναλάβουν το επίπονο έργο της μεταφοράς των σκαφών τους μέσω ξηράς για να αποφύγουν τα επικίνδυνα νερά.

Η κατασκευή της σήραγγας δεν αποτελεί απλώς ένα μηχανικό κατόρθωμα, αλλά και μια απόδειξη της δέσμευσης της Νορβηγίας να ενισχύσει τη θαλάσσια ασφάλεια και να ενισχύσει τις εμπορικές ναυτιλιακές της δυνατότητες.

Οι δύσκολες συνθήκες της περιοχής έχουν ιστορικά αναγκάσει τα πλοία να περιμένουν στο λιμάνι για μέρες, περιμένοντας ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για να αποπλεύσουν με ασφάλεια.

Αυτό όχι μόνο επιβράδυνε τις μετακινήσεις, αλλά εμπόδιζε και την αποτελεσματική μεταφορά αγαθών, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη δυναμική του εμπορίου.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024