Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγγλία: Στις... ράγες τα δρομολόγια της Eurostar, αβεβαιότητα για μία σήραγγα

Αγγλία: Στις… ράγες τα δρομολόγια της Eurostar, αβεβαιότητα για μία σήραγγα

Οι πλημμύρες διέκοψαν επίσης τα δρομολόγια των νοτιοανατολικών σιδηροδρόμων και αναμένονταν καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε ορισμένα άλλα δρομολόγια εσωτερικού

Tα δρομολόγια μέσω της σήραγγας της Μάγχης θα ξαναρχίσουν την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Eurostar, αλλά υπήρξαν προειδοποιήσεις για περαιτέρω καθυστερήσεις και συμφόρηση στους σταθμούς.

Οι «πρωτοφανείς» πλημμύρες τέθηκαν υπό έλεγχο το Σάββατο, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον μία από τις πληγείσες σήραγγες – κάτω από τον Τάμεση κοντά στο Ebbsfleet, όχι κάτω από την ίδια τη Μάγχη – θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Οι περιορισμοί ταχύτητας και η αβεβαιότητα γύρω από τη δεύτερη σήραγγα σήμαιναν ότι ήταν πιθανή περαιτέρω διακοπή, προειδοποίησε το Eurotunnel.

Το Σάββατο οι πελάτες της Eurostar είχαν εγκλωβιστεί στο Λονδίνο

Εκτιμάται ότι η πλημμύρα προκλήθηκε λόγω έκρηξης σε αγωγό

Οι πλημμύρες διέκοψαν επίσης τα δρομολόγια των νοτιοανατολικών σιδηροδρόμων και αναμένονταν καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε ορισμένα άλλα δρομολόγια εσωτερικού την Κυριακή λόγω ελλείψεων προσωπικού και κακοκαιρίας.

Το Σάββατο, οι πελάτες της Eurostar είχαν εγκλωβιστεί στο Λονδίνο και την ηπειρωτική Ευρώπη.

«Κατανοούμε… και ζητάμε συγγνώμη»

Μια ανακοίνωση της Eurostar ανέφερε τα ακόλουθα:

«Οι πλημμύρες στις σήραγγες του Τάμεση έχουν τεθεί υπό έλεγχο από το Network Rail High Speed, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον μία σήραγγα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και να λειτουργήσει μια πλήρης υπηρεσία. Θα υπάρξουν ορισμένοι περιορισμοί ταχύτητας το πρωί που ενδέχεται να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις και οι σταθμοί αναμένεται να έχουν πολύ κόσμο. Δυστυχώς, αυτό το πρωτοφανές γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους επιβάτες σήμερα [Σάββατο]. Οι επιβάτες ενθαρρύνονται να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Eurostar για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι τους και το δικαίωμα αποζημίωσης.»

Εκπρόσωπος της HS1, η οποία εκτελεί τη διαδρομή μεταξύ Λονδίνου και σήραγγας της Μάγχης, δήλωσε: «Η πλημμύρα στη σήραγγα του Τάμεση επιλύεται από το Network Rail High Speed και η γραμμή HS1 θα είναι σε λειτουργία το πρωί. Κατανοούμε πόσο απογοητευτικό ήταν αυτό για τους επιβάτες και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε σε μια τόσο σημαντική περίοδο του χρόνου».

Το πρόβλημα ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής όταν πλημμύρισαν με νερό οι σήραγγες κοντά στο Ebbsfleet International στο Κεντ, εμποδίζοντας όλα τα δρομολόγια υψηλής ταχύτητας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πιο πιθανό είναι ότι προκλήθηκε από έκρηξη σε αγωγό που τροφοδοτούσε το σύστημα πυρασφάλειας της σήραγγας, σύμφωνα με την εταιρεία ύδρευσης. Πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τη σήραγγα και από έναν σωλήνα να αναβλύζει νερό και να πλημμυρίζουν οι ράγες.

Η εταιρεία Thames Water εκτιμά ότι η πλημμύρα προκλήθηκε από ένα «σύστημα ελέγχου πυρκαγιάς και όχι από έναν αγωγό ύδρευσης του Τάμεση».

«Άνευ προηγουμένου» ο όγκος του νερού

Το απόγευμα του Σαββάτου, μηχανικοί που εργάζονταν στη σήραγγα είπαν ότι ο όγκος του νερού ήταν «άνευ προηγουμένου».

Ένας εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας Met Office δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι το πρόβλημα είναι απίθανο να προκλήθηκε από την κακοκαιρία επειδή δεν είχε σημειωθεί έντονη βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή.

Σε άλλο περιστατικό, σημειώθηκε μεγάλη διακοπή στις υπηρεσίες της Thameslink μέσω του Λονδίνου και στα νοτιοανατολικά, λόγω έλλειψης πληρωμάτων που θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το Met Office έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να υπάρξει διακοπή των εσωτερικών ταξιδιών όλο το Σαββατοκύριακο λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Προειδοποίηση για βροχή και χιόνι έχει εκδοθεί σε μεγάλο μέρος της Σκωτίας.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024