Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γεωργιάδη - «Δεν αξίζει σε κανέναν να υποφέρει αβοήθητος»

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γεωργιάδη – «Δεν αξίζει σε κανέναν να υποφέρει αβοήθητος»

ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. και Νέα Αριστερά στέκονται απέναντι στον υπουργό Υγείας και επικρίνουν τις δηλώσεις που έκανε για τον τραγικό χαμό ενός καρκινοπαθή από το Ηράκλειο Κρήτης.

Τα βέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχεται ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τις δηλώσεις που έκανε για την περίπτωση του καρκινοπαθούς στην Κρήτη που έβαλε τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας τους πόνους και περιμένοντας φάρμακο για να κάνει τη χημειοθεραπεία του.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η αυτοκτονία δεν σχετίζεται με την έλλειψη του φαρμάκου, υποστηρίζοντας ότι το φάρμακο βρέθηκε μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά ο ασθενής δεν πήγε στο ραντεβού.

Αναφέρει στη δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα. Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για να δω τί έχει γίνει. Θέλω να πω ότι δεν είναι αληθές το δημοσίευμα. Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του όπου δεν προσήλθε. Και το δεύτερο ραντεβού στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει. Το φάρμακο αυτό, έλειπε από την Ελλάδα ακριβώς για ένα 24ωρο. Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού. Και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες. Τώρα δεν θέλω να πω για κάποιον άνθρωπο που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό. Αλλά δεν ευθύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περιστατικό που επιβεβαιώνει την κατάσταση του ΕΣΥ

Ο τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, επισημαίνει ότι το τραγικό συμβάν «έρχεται να επιβεβαιώσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εθνικό σύστημα υγείας» και προσθέτει ότι «αντί, λοιπόν, να θεραπεύσουμε τα προβλήματα με ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αθήνα και στην ελληνική περιφέρεια, με προσωπικό και υποδομές, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου απεργάζεται την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του».

Υπό τον τίτλο: «Κύριε Γεωργιάδη, εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές» το κόμμα της Κουμουνδούρου επικρίνει ότι σε «μια τόσο σοβαρή διαγνωσμένη πάθηση το ραντεβού για pet scan κλείστηκε μετά από δύο μήνες (..)» και στηλιτεύει «την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας».

Αλλά και στην πολιτική του φαρμάκου «η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αλλάξει διόλου το τοπίο προς όφελος της κοινωνίας» σημειώνει και μεταξύ άλλων καταλήγει πως «αντί, λοιπόν, να θεραπεύσουμε τα προβλήματα με ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αθήνα και στην ελληνική περιφέρεια, με προσωπικό και υποδομές, η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου απεργάζεται την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ (…)».

Νέα Αριστερά: Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την φρίκη ως κανονικότητα

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ένας άνθρωπος της βιοπάλης διαλύθηκε μέσα σε ένα διαλυμένο ΕΣΥ. Είναι χιλιάδες οι συμπολίτες μας που ανεβαίνουν αυτό τον Γολγοθά καθημερινά». Και τόνισε ότι «Το 2024 δεν αξίζει σε κανέναν να υποφέρει αβοήθητος. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την φρίκη ως κανονικότητα. Στηρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων στο ΕΣΥ να κρατήσουν όρθιο ένα τραγικά υποβαθμισμένο και υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024