Ανδρουλάκης: Και στο έγκλημα των Τεμπών επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη
«Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε εξαρχής προανακριτική επιτροπή. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Επίθεση στον πρωθυπουργό, με αφορμή τα όσα δήλωσε για τα Τέμπη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «διαφθορά και συγκάλυψη» ευθυνών εκ μέρους της κυβέρνησης.
«Προχθές, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνέδεσε με καθαρό τρόπο το έγκλημα στα Τέμπη με τη μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης. Στο πόρισμά της το καλοκαίρι, περιγράφει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Καραμανλή», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, για να τονίσει πως «το ΠΑΣΟΚ βάσει αυτού του πορίσματος πρότεινε εξαρχής προανακριτική επιτροπή», αλλά «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά».
Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «συναντάμε και σε αυτή την τραγωδία το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη».
Για να προσθέσει: «Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο του βουλευτή τους, του κ. Πάτση, με τα κόκκινα δάνεια. Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο των υποκλοπών».
«Δυστυχώς, στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υποβαθμίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα μας», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τι είπε ο Μητσοτάκης για την προανακριτική
Υπενθυμίζεται πως, μιλώντας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην τραγωδία των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως «αν θεωρούν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, να καταθέσουν αίτημα Προανακριτικής με συγκεκριμένο κατηγορητήριο» – κάτι που έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά απερρίφθη «πανηγυρικά» από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.
- «Μετανιώνω που δεν συνάντησα τον Έλβις» – Ο Μικ Τζάγκερ για την «ανόητη» συμβουλή του Τζον Λένον
- Το σχέδιο του Ισραήλ γίνεται όλο και πιο σαφές : Η επόμενη μέρα στη Γάζα δεν θα έρθει ποτέ
- Ένα βιβλίο την ημέρα: Το διάβασμα κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία
- Το BBC στην Ελλάδα: Το «νησί του Διαβόλου» που έγινε ο φάρος ελπίδας για την άγρια ζωή
- Casus belli: Μύθοι και πραγματικότητα
- Νταρλίν Γκράχαμ: Κληρονομικό τζακπότ στο «πιο επιφανές γηροκομείο» των ΗΠΑ
- Άντι Μπέρναμ: «Επιστρέψτε τα Γλυπτά στην Ελλάδα!»
- Φταίει ο Μάικλ Κορλεόνε που έχουμε τον Ντόναλντ Τραμπ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)












































![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442