Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A3: Ανανέωση με μια προσθήκη

Audi A3: Ανανέωση με μια προσθήκη

Το γερμανικό μικρομεσαίο ανανεώνει την εμφάνισή και τον τεχνολογικό του εξοπλισμό αποκτώντας μια νέα, περιπετειώδους ύφους έκδοση

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή του A3 το οποίο επωφελείται από αλλαγές αισθητικού και εξοπλιστικού περιεχομένου που αποσκοπούν να τονίσουν τον δυναμισμό και την αθλητική πλευρά του.

Η σημαντικότερη αλλαγή ωστόσο έγκειται στην προσθήκη μιας νέας, πιο περιπετειώδους ύφους έκδοσης με την ονομασία Allstreet η οποία αποσκοπεί να καλύψει τις ανάγκες όσων επιζητούν κάτι περισσότερο από αμιγώς αστικές μετακινήσεις.

Ξεκινώντας από τις ήδη γνωστές hatchback και τετράθυρες εκδόσεις, η εμφάνισή τους έχει εμπλουτιστεί με την νεότερη πιο κάθετη και πιο λιτή σε ότι αφορά την περιεκτικότητα σε χρώμιο, εκδοχή της γρίλιας της Audi.

Αυτή πλαισιώνεται από ανασχεδιασμένες τριγωνικές εισαγωγές αέρα ενώ στο κέντρο της παίρνει θέση η εξίσου νέα και πιο τρισδιάστατη παραλλαγή του σήματος της γερμανικής φίρμας. Ανασχεδιασμένοι είναι επίσης και οι προφυλακτήρες ενώ η έμπνευση του νέου αεροδυναμικού διαχύτη προέρχεται από τις εκδόσεις RS.

Στις προσθήκες που αφορούν την εμφάνιση έχουν προστεθεί και δύο νέα χρώματα District Green και Progressive Red καθώς και νέες φωτεινές υπογραφές για τα LED ημέρας οι οποίες είναι επιλέξιμες μέσω του infotainment MMI. Ανανεωμένες είναι και οι φωτεινές ακολουθίες καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού.

Στο εσωτερικό οι παρεμβάσεις είναι στοχευμένες και εστιάζουν στην αισθητική αναβάθμιση με περισσότερες λεπτομέρειες από χρώμιο στο περίγραμμα των αεραγωγών και του πίνακα ελέγχου χειρισμού για τον κλιματισμό.

Επίσης, το υποβραχιόνιο αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού ενώ η Audi έχει αναθεωρήσει και εμπλουτίσει τις επιλογές για τις επενδύσεις που αποτελούνται από ανακυκλωμένα υλικά όσο και ανασχεδιάσει τον επιλογέα σχέσεων για το αυτόματο κιβώτιο και αυξήσει τις πηγές ατμοσφαιρικού φωτισμού, συνηγορώντας σε μια πιο νέα εικόνα.

Στις προαιρετικές επιλογές συγκαταλέγεται και ηχοσύστημα Sonos 3D. Aντιθέτως στον βασικό εξοπλισμό ανήκει επίσης πλέον η κεντρική οθόνη των 10,1 ιντσών για το infotainment που συνδυάζεται σταθερά με το Audi Virtual Cockpit. To πρώτο επωφελείται από μια ευρύτερη γκάμα εφαρμογών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το Amazon Alexa και φυσικά Android Auto και Apple CarPlay. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν επίσης επιφάνειες το σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών τηλεφώνων και θύρες USB-C τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Audi Allstreet

H νέα άφιξη στην γκάμα του A3 βασίζεται στην έκδοση Sportback ωστόσο δανείζεται ορισμένα στοιχεία από τον κόσμο των Q, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες από τα υπόλοιπα. Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, τόσο μπροστά όσο και πίσω ξεχωρίζουν δύο lip spoilers εν είδει προστατευτικών.

Αυτά συμπληρώνονται από αντίστοιχες λεπτομέρειες στα κατώτερα πλευρικά τμήματα που ενισχύουν την crossover εικόνα του. Το σημαντικότερο στοιχείο ωστόσο είναι κατά 1,5 εκ. μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης που σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους τροχούς (17 ιντσών), αυξάνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 3,0 εκατοστά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Στο ίδιο περιπετειώδες μοτίβο οι θόλοι περιβάλλονται από πλαστικά προστατευτικά τονίζοντας την αυξημένη διάσταση των τροχών που εκτός από τις standard 17 ίντσες, προσφέρονται επίσης σε επιλογές 18 και 19 ιντσών. Το παζλ συμπληρώνουν ως standard οι ράγες οροφής.

Σε επίπεδο κινητήρων, το A3 θα είναι διαθέσιμο αρχικά σε δύο εκδόσεις 35 TFSI και 35 ΤDI, αμφότερες με ισχύ 150 ίππων. Η πρώτη θα είναι διαθέσιμη είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο επτά σχέσεων ενώ η δεύτερη αποκλειστικά με το δεύτερο. Αυτονόητα θα ακολουθήσουν περισσότερες εκδόσεις μεταξύ των οποίων δίλιτρες με τετρακίνηση καθώς και plug-in υβριδική έκδοση.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024