Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή κι ένα νέο «σκηνικό» στην Πρέμιερ Λιγκ

Οργή κι ένα νέο «σκηνικό» στην Πρέμιερ Λιγκ

Τα λάθη στην Πρέμιερ Λιγκ είναι πολλά και σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις ούτε το VAR δίνει τη λύση κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το ντέρμπι στο Άνφιλντ «έκοβε την ανάσα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γκάρι Λίνεκερ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την μεγάλη «μάχη» της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο ν’ αναδείξει την αγωνία και την εναλλαγή των συναισθημάτων.

Μόνο που το σκηνικό στην Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται πως έχει αλλάξει για τα καλά και κυρίαρχο θέμα συζήτησης (για πολλοστή φορά τη φετινή σεζόν) ήταν η διαιτησία. Κι εδώ μάλιστα οι αποφάσεις του Όλιβερ, που θεωρείται ο κορυφαίος ρέφερι στο Νησί, προκάλεσαν ένα μεγάλο χαμό.

Ποιες αποφάσεις δηλαδή, μία είναι επί της ουσίας η φάση που σήκωσε μεγάλη σκόνη και μεγάλη κουβέντα στην Αγγλία.

Κι όταν βλέπει κάποιος μετά από ένα ντέρμπι κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ και το πρώτο θέμα στον αγγλικό Τύπο δεν είναι οι παίκτες αλλά ο διαιτητής, τότε προφανώς κάτι δεν πάει καλά.

Ήταν λοιπόν το πρόσωπο του ντέρμπι ο Όλιβερ αλλά βεβαίως και ο διαιτητής που χειρίστηκε το VAR στο συγκεκριμένο ντέρμπι, για τη φάση βεβαίως που έγινε στο 99’.

Ένα πέναλτι που δεν δόθηκε από τον πολύπειρο ρεφ αλλά ούτε και από το VAR γιατί εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε εξέταση της φάσης.

Κι εδώ υπάρχουν δύο σημαντικά θέματα στα οποία οφείλει να εστιάσει κάποιος και οι Άγγλοι έχουν ήδη ξεκινήσει μια σημαντική κουβέντα.

Το λάθος του διαιτητή είναι «μέσα» στο παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι όλες οι αποφάσεις ενός ρέφερι (ακόμα και του κορυφαίου) θα είναι 100% σωστές.

Γι’ αυτό όμως έγινε η τεχνολογική «επανάσταση» στο ποδόσφαιρο με την εισαγωγή του VAR, για να αποδοθεί δικαιοσύνη όταν ο διαιτητής κάνει λάθος στη ροή της αναμέτρησης.

Πάμε λοιπόν στην επίμαχη φάση με το μαρκάρισμα του Ντοκού στο 99’ στον ΜακΆλιστερ, μια φάση που είναι δίχως δεύτερη σκέψη ο ορισμός του πέναλτι.

Να δεχθεί λοιπόν κάποιος ότι ο διαιτητής κάνει λάθος και δεν βλέπει την ανατροπή, αν και είναι μια εύκολη φάση, ειδικά για έναν διαιτητή της εμπειρίας του Όλιβερ.

Είναι όμως απορίας άξιον τι βλέπει ο διαιτητής που είναι στο VAR, γιατί τα ριπλέι ήταν κάτι παραπάνω από διαφωτιστικά και φανερώνουν ότι πρόκειται για τον ορισμό του πέναλτι.

Όταν λοιπόν ακόμα και σε τέτοιες φάσεις, μετά από χρήση της τεχνολογίας, δεν διορθώνεται το λάθος, δεν υπάρχουν και πολλά να σχολιάσεις.

Το σίγουρο όμως είναι πως τα λάθη στην Πρέμιερ Λιγκ είναι πολλά και σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις ούτε το VAR δίνει τη λύση κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ φωνάζει ακόμα, ο Πεπ Γκουανρτιόλα απ’ την άλλη πλευρά έχει ήδη… αφήσει πίσω του το ματς στο Άνφιλντ.

Αν και μάλλον ο Ισπανός θα είπε πολλά στον Ντοκού για τον τρόπο που πήγε στη φάση του τελευταίου λεπτού των καθυστερήσεων, καθώς το λάθος που έκανε ο παίκτης της Σίτι ήταν ανεπίτρεπτο.

Όπως και να χουν τα πράγματα, το πρόβλημα που υπάρχει με τις αποφάσεις των διαιτητών στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι μεγάλο και υπάρχει μεγάλη κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ν’ αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα η Λίγκα.

Μια ματιά στον σημερινό αγγλικό Τύπο είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024