Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίνγκαρντ: Από τον ημιτελικό του Μουντιάλ στη Νότια Κορέα

Λίνγκαρντ: Από τον ημιτελικό του Μουντιάλ στη Νότια Κορέα

Η φανέλα με το Νο 10 πωλείται η μία μετά την άλλη και τα ράφια ξεμένουν από υλικό.

Εχουν ενδιαφέρον οι ιστορίες διάσημων ποδοσφαιριστών. Ειδικά όταν κάπου αυτοί χάνονται αλλά ξαφνικά τους βλέπουμε ξανά στον χάρτη. Εστω κι αν χρειαστεί να τους αναζητήσουμε για καιρό. Εστω κι αν έχουν κάνει βουτιά στην άγονη γραμμή. Τέτοια δεν είναι η Νότια Κορέα και το πρωτάθλημά της; Υπάρχει, ωστόσο, μια διάσημη κορεατική παροιμία που λέει πως «στο τέλος της κακουχίας, έρχεται η ευτυχία».

Ο Τζέσε Λίνγκαρντ είναι λαμπερός αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

‘Η καλύτερα, να ειπωθεί πως ήταν; Γιατί βρέθηκε σε αδιέξοδο το περασμένο καλοκαίρι κι ας μην είχαν περάσει ατέλειωτα χρόνια από το ’18 όταν είχε σκοράρει στο ματς της εθνικής Αγγλίας με τον Παναμά (6-1) στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ήταν …ενδεκαδάτος στον ημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης με αντίπαλο την Κροατία. Από τη Νότιγχαμ αποχώρησε το προηγούμενο καλοκαίρι. Και πριν ολοκληρώσει τη μετακόμισή του στη Σεούλ τον περασμένο μήνα, δεν είχε αγωνιστεί ούτε σε ένα παιχνίδι από τον Απρίλιο.

Ήταν χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο και δεν είχε συμπληρώσει 90λεπτο από τον Αύγουστο του 2022. Τι έκανε; Επέλεξε να αφήσει τον πατέρα και τον αδελφό του, άτομα που τον συμβούλευαν και να ανοίξει μόνος ένα παράθυρο στον κόσμο. Λες και ήθελε να απαλλαγεί από προβλήματα που ορισμένοι λένε πως ο ίδιος δημιούργησε. Εμοιαζε εγκλωβισμένος. Το Νησί δεν τον χωρούσε και οι μέρες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζουν ακόμη και τώρα τόσο μακρινές. Τι έκανε; Η Σεούλ υποσχέθηκε αγωνιστική αναγέννηση για τον Λίνγκαρντ.

Τα ερωτήματα πολλά. Πώς έφυγε από τη Γηραιά για κάτι τόσο υποδεέστερο και εν πολλοίς άγνωστο; Οσοι είναι κοντά στον Λίνγκαρντ επιμένουν ότι ήταν μια απόφαση που δεν συνδέθηκε με αθλητικά επιτεύγματα, αλλά μια απόφαση που υποκινήθηκε από την επιθυμία να αλλάξει τη ζωή του. «Είμαι πάντα έτοιμος για νέες περιπέτειες», εξήγησε ο ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα των Τριών Λιονταριών 36 φορές και συμπλήρωσε τον περασμένο Δεκέμβριο τα 31 του χρόνια. Μόνο μεγάλο δεν λες αυτό τον εξτρέμ.

«Δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα, μαθαίνοντας διαφορετικά πράγματα, δοκιμάζοντας διαφορετικά φαγητά και μαθαίνοντας τον πολιτισμό. Αυτό έκανα», συμπληρώνει για να εξηγήσει την επιλογή του. Μένει ακόμη σε πολυτελές ξενοδοχείο και ενόσω ετοιμάζεται η κατοκία του που θα απέχει κοντά στα 10 λεπτά από το προπονητήριο- ακριβώς ανατολικά του κέντρου της Σεούλ. Θα μετακομίσει στο νέο του διαμέρισμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Αυτό θα τον απαλλάξει από το ασφυκτικό μποτιλιάρισμα στη Σεούλ που σίγουρα δεν συγκρίνεται με την κίνηση στους δρόμους του Μάντσεστερ. Αλλωστε, ποιος είπε ότι θα κουραστεί να οδηγεί ο Λίνγκαρντ;

Η Σεούλ του παρέχει και σοφέρ!

Το πώς συνεννοείται ο ποδοσφαιριστής μοιάζει με θέμα, αλλά ένας από τους βασικούς εμπορικούς συμβούλους του παρέμεινε δίπλα του από την άφιξή του και μετά, γεγονός που διευκόλυνε τα πράγματα. Οι Κορεάτες, και αυτό αρέσει στον επιθετικό, είναι φιλικοί απέναντί του. Μάλιστα, το ξέφρενο παραλήρημα που συνόδευσε την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ίντσεον κατέπληξε τον Λίνγκαρντ – και έκανε αρκετούς στο Μάντσεστερ και τη Μεγάλη Βρετανία να ασχοληθούν με την ποδοσφαιρική μετακόμιση του παίκτη. Οι Κορεάτες τον έχουν για τον νέο ήρωα του πρωταθλήματός τους.

Η φανέλα με το Νο 10 πωλείται η μία μετά την άλλη και τα ράφια ξεμένουν από υλικό. Είναι δε χαρακτηριστικό πως δημιουργήθηκε στο γήπεδο και στο 0-0 με την Ιντσεον, μια …ζώνη Λίνγκαρντ στις εξέδρες και εκεί το κοινό μπορούσε να προμηθευτεί φανέλες. Αληθινά μεγαλεία. Ουρές ακόμη και εκεί που πωλούνται αναμνηστικά του παίκτη, ενώο ίδιος αναφέρει πως «όλο αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση όταν βγαίνεις στο γήπεδο.

Γιγαντιαίες αφίσες είναι ντυμένες στις περιφέρειες του Σταδίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Σεούλ και μπροστά τους ποζάρει ο Λίνγκαρντ. Οι 51.670 θεατές την περασμένη Κυριακή ήταν ο υψηλότερος αριθμός στη Λίγκα από το 2018 και την ώρα που πήγαινε να ακουμπήσει τη μπάλα ακούγονταν ιαχές που μαρτυρούσαν προσμονή!

Όλα αυτά συνιστούν καλά νέα για την ομάδα και το πρωτάθλημα. Σε εμπορικό επίπεδο ανεβαίνει θεαματικά. Για να αποδειχθεί ξανά, πως έστω και αν δεν πρόκειται για κάποιο σούπερ όνομα, ένας ποδοσφαιριστής που κάνει γκελ πάντα μπορεί να δώσει ώθηση σε ένα προϊόν που δεν το γνωρίζει το ευρύ κοινό.

‘Η τουλάχιστον δεν ξέρει τις λεπτομέρειές του. Τα αγωνιστικά ίσως δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Μετρά η «επιρροή Λίνγκαρντ» στο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας. Και επίσης οι ματιές που ρίχνουν οι Αγγλοι στην πορεία στα ξένα ενός τέως ποδοσφαιριστή της εθνικής τους ομάδας.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024