Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Playstation 5 pro: Φήμες λένε ότι θα μάθουμε σύντομα τα specs της κονσόλας

Playstation 5 pro: Φήμες λένε ότι θα μάθουμε σύντομα τα specs της κονσόλας

Λαμβάνοντας υπόψη το ταχέως εξελισσόμενο τοπίο του gaming hardware και την ηλικία του PS5, που είναι πλέον πάνω από τρία χρόνια, μια πιο ισχυρή παραλλαγή το 2024 φαίνεται εύλογη.

Τα νέα και οι φήμες γύρω από την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS5 Pro αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης από το 2021, μόλις ένα χρόνο μετά την αρχική κυκλοφορία του PS5. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο YouTuber Moore’s Law is Dead πρότεινε μια πιθανή άφιξη του PS5 Pro μέχρι το 2023, μια πρόβλεψη που τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Οι φήμες για ένα PS5 Pro επιμένουν και ενώ η ενισχυμένη έκδοση της τρέχουσας κονσόλας PS5 δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τη Sony οι διαδικτυακοί ψίθυροι οργιάζουν.

Η επικρατούσα φήμη στο διαδίκτυο μιλά για κυκλοφορία του PS5 Pro το 2024, με το δεύτερο εξάμηνο του έτους να είναι το πιο πιθανό χρονικό πλαίσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη το ταχέως εξελισσόμενο τοπίο του gaming hardware και την ηλικία του PS5, που είναι πλέον πάνω από τρία χρόνια, μια πιο ισχυρή παραλλαγή το 2024 φαίνεται εύλογη.

Με την κωδική ονομασία «Project Trinity», το επερχόμενο PS5 Pro πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τις εμπειρίες gaming με μια σημαντική ώθηση στην απόδοση των γραφικών σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, οι προδιαγραφές του PS5 Pro φημολογείται ότι θα περιλαμβάνουν μια βελτιωμένη AMD APU με αρχιτεκτονική CPU Zen 4 και επεξεργασία γραφικών RDNA 3, εξασφαλίζοντας απαράμιλλη απόδοση gaming. Το βασικό υλικό μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει τις τρέχουσες προσδοκίες, ενσωματώνοντας ενδεχομένως CPU Zen 5 και τεχνολογία γραφικών RDNA 3.5, σηματοδοτώντας την επόμενη εξέλιξη στο υλικό της AMD.

Οι λεπτομερείς προδιαγραφές που φέρεται να διέρρευσαν πέρυσι περιλαμβάνουν CPU Zen 4 με 8 πυρήνες, 30 WGP, 60 CU, iGPU βασισμένη σε RDNA 3 ή RDNA 3.5 και APU με 96 ROPs. Η κονσόλα διαθέτει διεργασία TSMC 5/4nm, ρολόγια CPU στα 3,6 GHz, ρολόγια GPU στα 2,7 GHz, 16 GB GDDR6 με μνήμη 18.000 mt/s και εντυπωσιακά 23,04 TFLOPs.

Ενώ το RDNA 2 μπορεί να αρχίζει να δείχνει την ηλικία του, που πρωτοκυκλοφόρησε το 2020, το RDNA 3 φέρνει μια εκτιμώμενη αύξηση 50% στην απόδοση ανά Watt σε σύγκριση με το RDNA 2, με τις βελτιώσεις να αναμένεται να διεισδύσουν στις επιδόσεις rasterization και ray-tracing.

Άλλες αναφορές αναφέρουν ότι το PS5 Pro αναμένεται να διαθέτει μια ειδική μηχανή AI (με την ονομασία «Neural Processing Unit») και μια υβριδική σχεδίαση πυρήνων (Zen 5 και Zen 5c) για αυξημένη υπολογιστική ισχύ. Οι διαρροές υποδηλώνουν ότι η κονσόλα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, με τους προγραμματιστές παιχνιδιών να λαμβάνουν κιτ ανάπτυξης για να βελτιστοποιήσουν τους επερχόμενους τίτλους τους.

Όταν τα παιχνίδια PS5 προσφέρουν ray-tracing, συχνά οδηγούν σε ένα συμβιβασμό με μειωμένη ανάλυση, χαμένα καρέ ή μειωμένα FPS σε όλους τους τομείς. Ενώ το ray-tracing σε ένα κορυφαίο gaming PC μπορεί να κόψει την ανάσα, δεν έχουμε δει ακόμα μια κονσόλα να το παρέχει χωρίς κάποιους συμβιβασμούς.

Ενώ το PS5 μπορεί τεχνικά να υποστηρίξει ανάλυση 8K, η κονσόλα περιορίζει την έξοδό της σε 4K. Υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι που τεχνικά τρέχει σε 8K, αλλά το PS5 το υποβαθμίζει σε 4K πριν φτάσει ποτέ στην οθόνη σας.

Με το PS5 τόσο κοντά στο να πετύχει αυτό το σημείο αναφοράς, αλλά να συγκρατείται από το να το παραδώσει, ίσως δούμε το PS5 Pro να ανοίγει τις πύλες για εγγενή έξοδο σε 8K, εμπνέοντας με τη σειρά του τους προγραμματιστές να κάνουν το τεχνολογικό άλμα.

Όσον αφορά τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, οι εικασίες περιβάλλουν μια αποσπώμενη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray, όπως το νέο PS5 Slim, παρέχοντας στους παίκτες μια πλήρως ψηφιακή επιλογή για την παραλλαγή Pro, με τη δυνατότητα προσθήκης 70 δολαρίων ως αξεσουάρ. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση θα επέτρεπε στους παίκτες να μεταβαίνουν απρόσκοπτα μεταξύ φυσικών δίσκων και ψηφιακών λήψεων, μια ευελιξία που δεν υπήρχε στις αρχικές εκδόσεις PS5.

Στο μεταξύ το PS5 θα τo βρείτε στο SHOPFLIX.gr και θα τo παραλάβετε γρήγορα και στην ώρα τους σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Tώρα, που το SHOPFLIX γιορτάζει τα 2α γενέθλιά του κάνει ΔΩΡΟ τα μεταφορικά για όλα τα καλάθια από 40€ και μέχρι 35 κιλά! Και μην ξεχνάτε, 5€ κουπόνι για την επόμενη αγορά σε κάθε παραγγελία!

Δεν σταματούν εκεί! Γιατί αν κάνεις όλες τις μεγάλες σου αγορές στο SHOPFLIX με κάρτα Visa,  κόστους πάνω από 1000€ και σου επιστρέφουμε 100€ κατευθείαν στην κάρτα σου για να συνεχίσεις τις αγορές σου στο SHOPFLIX!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024