Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες της επίθεσης στη συγκέντρωση κατά της ομοτρανσφοβίας

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες της επίθεσης στη συγκέντρωση κατά της ομοτρανσφοβίας

Κουκουλοφόροι κινήθηκαν απειλητικά προς τους συγκεντρωμένους στη Θεσσαλονίκη, με την περιφρούρηση να αντιλαμβάνεται τους σκοπούς των ατόμων και να σημειώνονται μικρής έκτασης συμπλοκές

Ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι προσαχθέντες της επίθεσης στη συγκέντρωση κατά της ομοτρανσφοβίας, το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου, στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που οδήγησε σε συμπλοκές.

Υπενθυμίζεται ότι κουκουλουφόροι κινήθηκαν απειλητικά προς τους συγκεντρωμένους, με την περιφρούρηση της συγκέντρωσης να αντιλαμβάνεται τους σκοπούς των ατόμων και να σημειώνονται μικρής έκτασης συμπλοκές. Αργότερα, άλλα άτομα, πραγματοποίησαν φραστική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη έξω από το Ολύμπιον, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποια προσαγωγή.

Η αποτρόπαια επίθεση ταρακούνησε τον δημοκρατικό και αντιφασιστικό κόσμο της Θεσσαλονίκης

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις στην περιοχή και προσήγαγαν 16 άτομα, ως ύποπτα για την επίθεση. Στη συνέχεια, αφέθηκαν όλοι τους ελεύθεροι, καθώς δεν διαπιστώθηκε κάτι σε βάρος τους.

Σημειώνεται ότι ηχηρή και ογκώδης ήταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ομοτρανσφοβία με αφορμή το αποτρόπαιο περιστατικό του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν μαζικά φοιτητές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και συλλογικότητες

Η επίθεση του Σαββάτου με θύματα δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ταρακούνησε τον δημοκρατικό και αντιφασιστικό κόσμο της Θεσσαλονίκης ο οποίος συμμετείχε μαζικά στην πορεία.

Επιθέσεις όπως αυτή και ειδικά από νέα -ως επί το πλείστον- παιδιά δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και τις ομοφοβικές αντιλήψεις που υπάρχουν σε ένα βαθμό διαστρωματικά στην κοινωνία. Στη διαδήλωση συμμετείχαν μαζικά φοιτητές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και συλλογικότητες.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024