Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαράδεκτοι προπηλακισμοί στον Στέφανο Κασσελάκη

Απαράδεκτοι προπηλακισμοί στον Στέφανο Κασσελάκη

Εξοργιστική και απρόκλητη φραστική επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον», από μερίδα διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία κατά της ομοφοβίας και τρανσφοβίας, στηρίζοντας την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Απαράδεκτη φραστική επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη

Κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον queer ατόμων και υπέρ της στήριξης της διαφορετικότητας, χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, αποδοκίμασαν εις διπλούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στεφάνο Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε έξω από τον κινηματογράφο στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Σε μια ίσως ανοίκεια λεκτική επίθεση για άτομα του προοδευτικού χώρου, αναφέρθηκαν σε αυτόν ως«σκουπίδι» και «καταπιεστή», παρότι στήριξε τα άτομα που δέχθηκαν την επίθεση από την πρώτη στιγμή.

Λίγο αργότερα η ίδια ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο με το κράνος που κρατούσε. Οι κουκουλοφόροι μάλιστα πήραν το πηλήκιο του αστυνομικού μετά το χτύπημα. Στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» έσπευσε όχημα του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικό. Ο τραυματίας αστυνομικός αναμένεται να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο 424 ΓΣΝΕ.

Τουλάχιστον 16 προσαγωγές οι 13 σε ομοφοβικούς που επιτέθηκαν στο σώμα της πορείας

Ηχηρή και ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ομοτρανσφοβία με αφορμή το ομοφοβικό περιστατικό του Σαββάτου πραγματοποιείται από τις 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Προσαγωγές και συλλήψεις σημειώθηκαν και χθες.

Η επίθεση το Σάββατο βράδυ με θύματα δύο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ταρακούνησε τον δημοκρατικό και αντιφασιστικό κόσμο της Θεσσαλονίκης ο οποίος συμμετείχε μαζικά στην πορεία. Επιθέσεις όπως αυτή και ειδικά από νέα -ως επί το πλείστον- παιδιά δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και τις ομοφοβικές αντιλήψεις που υπάρχουν σε ένα βαθμό διαστρωματικά στην κοινωνία. Στη διαδήλωση συμμετέχουν μαζικά φοιτητές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και συλλογικότητες.

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης με ομάδα ατόμων να επιχειρεί να επιτεθεί στους διαδηλωτές. Η Αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024