Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Νεκροί 5 Παλαιστίνιοι σε ανθρωπιστική βοήθεια - Δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο παλέτας και τους καταπλάκωσε

Γάζα: Νεκροί 5 Παλαιστίνιοι σε ανθρωπιστική βοήθεια – Δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο παλέτας και τους καταπλάκωσε

Αεροσκάφη έριξαν από αέρος την παλέτα με αποτέλεσμα τη νέα τραγωδία - Ακόμη 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν - «Εμείς μια σακούλα αλεύρι θέλαμε να πάρουμε» λένε μάρτυρες

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στη Γάζα, με τη διαφορά ότι δεν συνέβη από βομβαρδισμούς και ανταλλαγή πυρών, αλλά κατά τη διάρκεια ρίψης ανθρωπιστικής βοήθειας από αεροπλάνο.

5 νεκροί και 10 τραυματίες από παλέτα με τρόφιμα που ήρθε εξ ουρανού

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, το πρωί της Παρασκευής κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι, παλέτα με βοήθεια που έπεσε από αεροσκάφος, χτύπησε πολίτες καθώς δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο. Αποτέλεσμα ήταν πέντε άνθρωποι να σκοτωθούν και ακόμη 10 να τραυματιστούν, την ώρα που πλήθος Παλαιστινίων είχε συρρεύσει στο σημείο για να λάβει λίγα τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

«Μια σακούλα αλεύρι θέλαμε να πάρουμε, αλλά τότε, ξαφνικά, το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε και έπεσε σαν πύραυλος στη στέγη ενός σπιτιού» είπε Παλαιστίνιος μάρτυρας

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο al-Shifa της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο επικεφαλής νοσηλευτής των επειγόντων περιστατικών, Μοχάμεντ αλ-Σέιχ. Ένας μάρτυρας από τον καταυλισμό δήλωσε ότι ο ίδιος και ο αδελφός του είχαν ακολουθήσει τη βοήθεια που έπεσε με αλεξίπτωτο με την ελπίδα να πάρουν «μια σακούλα αλεύρι».

«Τότε, ξαφνικά, το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε και έπεσε σαν πύραυλος στη στέγη ενός από τα σπίτια», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Γκουλ. «Δέκα λεπτά αργότερα είδα ανθρώπους να μεταφέρουν τρεις μάρτυρες και άλλους τραυματίες, οι οποίοι έμεναν στη στέγη του σπιτιού όπου έπεσαν τα πακέτα βοήθειας».

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού κατά τη διάρκεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Οι ΗΠΑ και η Ιορδανία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν πραγματοποιήσει ρίψεις βοήθειας από αέρος στη βόρεια Γάζα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες μετά από πέντε και πλέον μήνες πολέμου.

Δεν ήταν δικά μας τα αεροσκάφη, λένε ΗΠΑ και Ιορδανία

Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο AFP ότι «οι ΗΠΑ δεν προκάλεσαν τα θύματα κατά τη διάρκεια της ρίψης βοήθειας από αέρος στη Γάζα», ενώ στρατιωτική πηγή της Ιορδανίας δήλωσε ότι κανένα από τα τέσσερα αεροσκάφη του βασιλείου που συμμετείχαν στην επιχείρηση δεν εμπλέκεται στα θύματα.

«Μη ασφαλείς οι ανθρωπιστικές ρίψεις από αέρος»

«Γνωρίζουμε τις αναφορές για αμάχους που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ανθρωπιστικών ρίψεων από αέρος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν. Σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές, αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα αμερικανικών ρίψεων από αέρος», ανέφερε η κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ σε ανάρτησή της στο Χ αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Αναφερόμενο στους πέντε ανθρώπους που σκοτώθηκαν την Παρασκευή, το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι οι ρίψεις από αέρος ήταν «μάταιες» και «δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος για να εισέλθει βοήθεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024