Θεσσαλονίκη: Καρέ καρέ διάρρηξη διαμερίσματος Airbnb – Πώς πήρε το κλειδί ο κλέφτης
Είναι μία νέα τεχνολογία όπου μιλάει το κινητό τηλέφωνο με το box και σου δίνει πρόσβαση για να ανοίξεις το μποξάκι που θέλεις, εξηγεί ο Μανώλης Σφακιανάκης
Ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων τα οποία διατίθενται μέσω της πλατφόρμας Airbnb καθώς οι διαρρήκτες έχουν βρει τρόπο να παραβιάζουν τα ειδικά κουτιά που δίνουν πρόσβαση στο κλειδί.
Και φαίνεται εύκολο να συμβεί, αν κρίνει κανείς από το βίντεο από κάμερα ασφαλείας, το οποίο δείχνει λεπτό προς λεπτό τη δράση θρασύτατου διαρρήκτη στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για λογισμικό, μπαίνει ανθρώπινο χέρι, οπότε κάποιοι έχουν βρει τρόπους παραβίασης
Στο βίντεο-ντοκουμέντο του MEGA, βλέπουμε έναν άνδρα που φοράει κουκούλα να στέκεται στην είσοδο πολυκατοικίας και να ασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο. Είναι Δευτέρα, 7 παρά 10 το απόγευμα, στην οδό Τσιμισκή.
Έχοντας ενεργοποιημένη την οθόνη του κινητού ο δράστης ανοίγει ένα από τα κουτιά που μέσα βρίσκεται το κλειδί εισόδου από διαμέρισμα Airbnb και πατάει κάποιον κωδικό για να το ξεκλειδώσει. Δεν τα καταφέρνει. Πατάει ξανά.
Δοκιμάζει με όλα τα κουτιά, το ένα μετά το άλλο και επιστρέφει στο αρχικό όπου τελικά ανοίγει. Παίρνει το κλειδί και γυρνάει να κοιτάξει αν κάποιος τον παρατηρεί. Όλο αυτό το διάστημα περνάει συνεχώς κόσμος γύρω του, αλλά εκείνος δεν φαίνεται να πτοείται.
Μάλιστα, ο δράστης χρησιμοποιεί το μανίκι του σκουπίζοντας τα κουτιά για να εξαφανίσει τα αποτυπώματά του.
Ο άγνωστος άνδρας καταφέρνει να ανοίξει το κουτί που περιέχει τα κλειδιά του διαμερίσματος στον 3ο όροφο και ανεβαίνει σε αυτό. Λίγο αργότερα τον βλέπουμε να βγαίνει κουβαλώντας μία μεγάλη τηλεόραση καλυμμένη με κουβέρτα.
Ουδείς από τους περαστικούς φαίνεται να έχει αντιληφθεί το παραμικρό, με αποτέλεσμα ο διαρρήκτης να φύγει από το σημείο σαν κύριος.
«Πήρε τα κλειδιά και ανέβηκε επάνω, μπήκε μέσα, πήρε την τηλεόραση και έφυγε. Την τύλιξε σε μια κουβέρτα και την πήρε και έφυγε. Η αναστάτωση, πιο πολύ είναι αυτό, η διαδικασία που κλείνει το δωμάτιο, δεν μπορείς να το δώσεις για ένα διάστημα μέχρι να το αντικαταστήσεις», περιγράφει το θύμα της διάρρηξης.
Η μέθοδος αφαίρεσης του κλειδιού
Ο τρόπος με τον οποίο ο δράστης κατάφερε να μπει στο Airbnb διαμέρισμα είναι κάτι που ανησυχεί αρκετά τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Καταφέρνουν να χακάρουν το λογισμικό που χρησιμοποιούν και να ανοίξουν το κουτί με το κλειδί.
«Είναι μία νέα τεχνολογία όπου μιλάει το κινητό τηλέφωνο με το box και στη συνέχεια σου δίνει πρόσβαση για να ανοίξεις το μποξάκι που θέλεις. Δυστυχώς επειδή είναι και αυτό ένα ψηφιακό καλούδι, κάτι το οποίο μπαίνει ανθρώπινο χέρι και είναι λογισμικό, κάποιο έχουν βρει τρόπους παραβίασης», εξήγησε ο Μανώλης Σφακιανάκης.
Οι Αρχές εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας στην οδό Τσιμισκή για να βρεθούν στα ίχνη του δράστη, με τους ιδιοκτήτες των Airbnb να ψάχνουν λύση για τη νέα πατέντα που έχουν ανακαλύψει οι επιτήδειοι.
Ο Νίκος Βασιλάκος, πρόεδρος Internet Now!, εξήγησε πόσο εύκολο είναι να παραβιάσει κάποιος το κουτί.
«Εγκατέστησε μία κάμερα και είδε του κωδικούς. Δεν είναι τόσο προχωρημένος δηλαδή. Σε πολλά Airbnb πορείς να κάνεις κράτηση και να προχωρήσεις μέχρι ένα σημείο όπου θα φαίνεται ο κωδικός. Μετά μπορείς να την ακυρώσεις και να έχεις τον κωδικό» είπε.
- Θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Κίνα – Ιαπωνία με κινεζικά μαχητικά να «λοκάρουν» παρατεταμένα ιαπωνικά
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)







































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)
























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442