Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Αν θέλαμε να χτυπήσουμε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι θα την χτυπούσαμε»

Ρωσία: «Αν θέλαμε να χτυπήσουμε την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι θα την χτυπούσαμε»

Η Ρωσία αρνείται πως στόχευσε την αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκυ, με τον Μεντβέντεφ να δηλώνει πως αν ήθελαν θα το είχαν κάνει.

«Κανείς δεν σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Ουκρανού προέδρου Βλαντίμιρ (σ.σ. Βλάντιμιρ Ρώσικα, Βολοντίμιρ Ουκρανικά) Ζελένσκι στην Οδησσό», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχετικά με πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μισό χιλιόμετρο μακριά από την αυτοκινητοπομπή τους στην Οδησσό της Ουκρανίας.

«Όλα εδώ είναι προφανή για όλους. Τόσο ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό, όσο και ότι αν είχε τεθεί στόχος, αυτοί, θα τον είχαν χτυπήσει», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο κανάλι του στο Telegram, σχολιάζοντας την έκρηξη που σημειώθηκε στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό σε κοντινή απόσταση από την αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι και του προσκεκλημένου του, του επισκέπτη Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αλλά εξακολουθεί να είναι κατά κάποιο τρόπο κρίμα», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Είναι κρίμα που (ο πύραυλος) εκτοξεύτηκε ακριβώς σε ένα προσχεδιασμένο μέρος», πρόσθεσε. Ο Μεντβέντεφ έκλεισε την ανάρτησή του με τη λατινική παροιμία: «Nullum malum sine aliquo bono» (Δεν υπάρχει, στην πραγματικότητα, κανένα κακό χωρίς κάποιο καλό).

Ο Βάλερι Ζαλούζνι τοποθετήθηκε πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται ελάχιστα για την απόφαση του Ουκρανού προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι να διορίσει τον πρώην αρχιστράτηγο Βαλέρι Ζαλούζνι πρεσβευτή της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι, δεν μας ενδιαφέρει», είπε απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση. Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον Βαλέρι Ζαλούζνι από τη θέση του αρχιστράτηγου της χώρας στις 8 Φεβρουαρίου, επικαλούμενος ως λόγο τη στασιμότητα στο μέτωπο και την ανάγκη για αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, ο Ζαλούζνι τιμήθηκε με τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας. Την Πέμπτη, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Ζελένσκι ενέκρινε τον Ζαούζνι ως πρεσβευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν εικασίες σχετικά με τις πιθανές προεδρικές φιλοδοξίες του Ζαλούζνι και την αντιπαλότητά του με τον Ζελένσκι. Έτσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της 5ης Μαρτίου, θα μπορούσε να υπολογίζει στο 41% των ψήφων έναντι του 23,7% του Ζελένσκι στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας και στο 67,5% έναντι 32,5% στην επαναληπτική ψηφοφορία σε περίπτωση διεξαγωγής των εκλογών. Θεωρούν πως ο Ζελένσκι τον τοποθέτησε στην πρεσβεία για να τοποθετηθεί εκτός Ουκρανίας.

Πηγή: TASS

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024