Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: «Δεν αποκλείεται ο Ζελένσκι ή ο Μητσοτάκης να ήταν στόχοι της επίθεσης στην Οδησσό»

Ουκρανία: «Δεν αποκλείεται ο Ζελένσκι ή ο Μητσοτάκης να ήταν στόχοι της επίθεσης στην Οδησσό»

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;» λέει ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος διπλωματικός αξιωματούχος στην Ουκρανία

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το χτύπημα με ρωσικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού χθες να είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία και χρειάστηκε λιγότερο από τρία λεπτά να φθάσει στον στόχο, λέει ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή την αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.

Όπως διευκρίνισε, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

«Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φθάσει ο πύραυλος στον στόχο, στο σημείο του λιμανιού της Οδησσού», δήλωσε ο Ζόβκβα.

«Εάν είχαμε επαρκή μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί», τόνισε.

«Παραλίγο να ενεργοποιηθεί το ΝΑΤΟ»

Η ρωσική επίθεση στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή ώστε να ενεργοποιηθεί το ΝΑΤΟ και να εμπλακεί ανοιχτά στην Ουκρανία, λένε αναλυτές, τη στιγμή που ο ρωσικός πύραυλος έσκασε πολύ κοντά στον τόπο της συνάντησης.

«Παραλίγο να γίνει μεγάλος ‘σεισμός’ και να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, διότι μια αφορμή χρειάζεται προκειμένου να εμπλακεί το ΝΑΤΟ ανοιχτά στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας», σημειώνει ο ταξίαρχος ε.α. και αμυντικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.

Θα ήταν «απόπειρα κατά πρωθυπουργού ευρωπαϊκής και ΝΑΤΟϊκής χώρας, αν αυτό μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ή αν είχε συνέπειες άσχημες. Φάνηκε ότι ήταν στοχευμένη αλλού η επίθεση σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, ήταν στις αποθήκες στην παραλία. Δεν παύει όμως να ήταν την στιγμή κατά την οποία πρωθυπουργός όχι μόνο της Ελλάδας αλλά πρωθυπουργός μιας χώρας ΝΑΤΟϊκής, ευρωπαϊκής, έκανε επίσκεψη εκεί» προσθέτει.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024