Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: «Τραγωδία για την ανθρωπότητα και ντροπή για τον πολιτισμό» η κατάσταση στη Γάζα

Κίνα: «Τραγωδία για την ανθρωπότητα και ντροπή για τον πολιτισμό» η κατάσταση στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας ζήτησε την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία χαρακτήρισε «τραγωδία για την ανθρωπότητα», μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Πεκίνο (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Tingshu Wang).

«Ο λαός της Γάζας έχει δικαίωμα στη ζωή»

Ερωτηθείς για τη σύγκρουση στη Γάζα, ο Γουάνγκ τη χαρακτήρισε «τραγωδία για την ανθρωπότητα και ντροπή για τον πολιτισμό» και επανέλαβε τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να «δράσει άμεσα» για την επίτευξη αυτού του στόχου.

«Ο λαός της Γάζας έχει δικαίωμα στη ζωή», είπε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γουάνγκ ζήτησε επίσης την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων και την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Επανέλαβε την υποστήριξη της Κίνας στη λύση των δύο κρατών, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Κάλεσε επίσης για την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Εθνη, προτρέποντας «ένα συγκεκριμένο μέλος του ΟΗΕ να μην θέτει εμπόδια προς αυτόν τον σκοπό».

«Μαζική πείνα»

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Νότια Αφρική ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη (CIJ) να επιβάλει νέα έκτακτα μέτρα στο Ισραήλ απέναντι σ’ αυτό που περιγράφει ως «μαζική πείνα», απόρροια της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Η Νότια Αφρική δήλωσε, σ’ ένα έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες από το Διεθνές Δικαστήριο, ότι «αναγκάζεται να επανέλθει ενώπιον του δικαστηρίου υπό το φως των νέων γεγονότων και αλλαγών που σημειώνονται στην κατάσταση στη Γάζα – ειδικότερα την κατάσταση της μαζικής πείνας» (περισσότερα εδώ).

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024