Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Βουλή για θέματα πολιτισμού ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού - Ζήτησε να δοθούν voucher για τους νέους

Στην Βουλή για θέματα πολιτισμού ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού – Ζήτησε να δοθούν voucher για τους νέους

Εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τους δημότες Παπάγου - Χολαργού, ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος με παρέμβαση του στην μόνιμη επιτροπή της Βουλής ζήτησε τοπικά συμβούλια πολιτισμού.

Η πρόταση του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου στην Βουλή των Ελλήνων για την δημιουργία Τοπικών Συμβουλίων Πολιτισμού και ελεύθερη πρόσβαση των νέων στα Πολιτιστικά Δρώμενα, ήταν το κεντρικό ζητούμενο της εισήγησης του.

Ειδικότερα, εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος με εισήγηση του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών με θέμα «Πολιτιστική Πολιτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη» αναφέρθηκε στην αξία του πολιτισμού για τις τοπικές κοινωνίες και απευθυνόμενος στο σώμα, πρότεινε την δημιουργία Τοπικών Συμβουλίων Πολιτισμού ανά Δήμο και την ελεύθερη πρόσβαση των νέων στα Πολιτιστικά Δρώμενα.

Μια πρόταση που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην ανάπτυξη του Πολιτισμού στους Δήμους, κάτι για το οποίο ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, παρουσιάστηκε σίγουρος για την αναγκαιότητα της.

Ζητούμενο η συμμετοχή των νέων ανθρώπων

Μέγα ζητούμενο για τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Ηλία Αποστολόπουλο, είναι η προσέλκυση όλων και περισσότερων νέων στα πολιτιστικά δρώμενα και για αυτό τον λόγο υποστήριξε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα και οικονομικές διευκολύνσεις με την χρήση voucher.

Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, θέτει ως βασική προτεραιότητα την τοπική θεσμική πρόοδο του Πολιτισμού, κάτι που θα προσδώσει υπεραξία, μέσω της παιδείας και της κουλτούρας που θα δημιουργηθεί.

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών επίσης συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, κα Νικολέττα Βαλάκου – Διβάρη, η Γενική Διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, κα Αναστασία Γκαδόλου, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργος Κουμεντάκης.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024