Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προϋπόθεση η αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια», λέει το ΠΑΣΟΚ

Προϋπόθεση η αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα «μη κρατικά πανεπιστήμια», λέει το ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «θέλουμε να δούμε το θέμα της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει με βάση αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει»

Προϋπόθεση για την ίδρυση «μη κρατικών πανεπιστημίων» στην Ελλάδα είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Θανάσης Γλαβίνας υπογράμμισε πως «θέλουμε να δούμε το θέμα της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει με βάση αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει, που είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16».

«Τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι η προμετωπίδα»

Ακολούθως πρόσθεσε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί «φυσικά με διάλογο αλλά και με ρυθμίσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Είναι πολύ σοβαρό αυτό, οι οποίες θα διασφαλίζουν τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και επίσης την υψηλή ποιότητα σπουδών που θα παρέχουν αυτά».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τα «μη κρατικά πανεπιστήμια» δεν θα πρέπει να είναι όλα στην Αθήνα. «Τα γεωγραφικά κριτήρια ότι δεν θα έχουμε, δηλαδή δεν θα είναι όλα τοποθετημένα σε περιοχές της Αθήνας ώστε να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα τα πανεπιστήμια της περιφέρειας. Εμείς θέλουμε πανεπιστήμια με αναθεώρηση όπου μέσα από και ισχυρά μη κρατικά πανεπιστήμια, συν-διαμορφωμένα όμως, συμπληρωματικά με τον νομοκεντρικό χάρτη των ΑΕΙ, σε παιδεία, σε τμήματα τα οποία χρειάζεται η χώρα που θα κάνουν σοβαρή έρευνα, που θα ενισχύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, φυσικά να μπορέσουμε και ενδεχομένως και τα δημόσια να τα τραβήξουμε σε έναν πιο σίγουρο και πιο αναβαθμισμένο τρόπο. Διότι, αυτό είναι το ζητούμενο. Τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι η προμετωπίδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έθεσε ξανά ως στόχο της Χαριλάου Τρικούπη τη δεύτερη θέση, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ..

«Θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μετά τις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Προφανώς και θέλουμε να είμαστε, ο κύριος εκφραστής της αντιπολίτευσης στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Δεν είναι ο στόχος μας να κερδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε όμως, να είμαστε δεύτερο κόμμα, να πάρουμε τη δεύτερη θέση και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα το πετύχουμε. Ο στόχος μας, εμάς, ο αντίπαλος μας, είναι η Νέα Δημοκρατία. Εκεί λοιπόν με το βήμα που θέλουμε να κάνουμε ο οποίος ήταν ο πρώτος γύρος γιατί ο δεύτερος γύρος και μεγάλος, ο τελικός γύρος φυσικά είναι οι εθνικές εκλογές, όπου εκεί θέλουμε να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση, ισχυρό αν θέλετε εναλλακτικό πλαίσιο κυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Μπορώ να ακούσω την κριτική ότι αιθεροβατούμε, αλλά δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αν πετύχουμε τον στόχο μας, που δουλεύουμε εντατικά και μεθοδικά, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι το δεύτερο κόμμα σε ευρωεκλογές», επισήμανε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024