Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γλαβίνας: Προσβλητικά τα όσα επικαλείται η Ασημακοπούλου - Να δώσει εξηγήσεις η Κεραμέως

Γλαβίνας: Προσβλητικά τα όσα επικαλείται η Ασημακοπούλου – Να δώσει εξηγήσεις η Κεραμέως

«Ακόμη και αν δεχθούμε πως όσα υποστηρίζει είναι αληθή, αυτό πώς απαντάει στις δεκάδες καταγγελίες αποδήμων;», δήλωσε ο Θανάσης Γλαβίνας

«Να παραδεχθεί με ειλικρίνεια το λάθος της και να ζητήσει συγγνώμη και όχι να προσπαθεί να βγάλει αυτούς τους ανθρώπους τρελούς», κάλεσε την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, τονίζοντας πως αυτό που κάνει η κυρία Ασημακοπούλου είναι «προσβλητικό» για τους απόδημους.

«Ακόμη και αν δεχθούμε πως όσα υποστηρίζει είναι αληθή, αυτό πώς απαντάει στις δεκάδες καταγγελίες αποδήμων;», προσέθεσε ο κ. Γλαβίνας, σημειώνοντας  παράλληλα ότι η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, «οφείλει να δώσει εξηγήσεις επί του θέματος».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, χαρακτήρισε «πράξη καταδικαστέα από το πολιτικό σύστημα σε μία πολιτεία που ανήκει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» την ανάγνωση επιτιμίου για τον βουλευτή του κόμματος Ιλχάν Αχμέτ στα τζαμιά της Θράκης, επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Θανάσης Γλαβίνας χαρακτήρισε αυτή την αντίδραση προσβλητική για τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία συνείδησης που έχουν οι βουλευτές της χώρας. Και τόνισε ότι «πρόκειται και για πολιτικό εκβιασμό, καθώς στο λόγο που αναγνώσθηκε απειλήθηκε πως, αν ο κ. Ιλχάν Αχμέτ κάνει κάτι παρόμοιο, ο ψευδομουφτής θα τον κατηγορεί στους πιστούς, άρα στις επόμενες εκλογές μάλλον δεν θα έχεις την ανάλογη αντιμετώπιση από εκείνους».

«Με όρους και προϋποθέσεις που δεν διασφαλίζουν την αξιοπιστία το ν/σ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ»

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επανέλαβε ότι «η θέση του συνεδρίου μας, την οποία ασπάζονται και ο ίδιος ο πρόεδρος και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών μας, είναι υπέρ της ίδρυσης, αλλά εμείς διαφωνούμε στον τρόπο με τον οποίο αυτό πάει να γίνει.

«Έχουμε καταθέσει δική μας αντιπρόταση και πιστεύουμε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας. Έχουμε βάλει μία σειρά προϋποθέσεων, όπως το πώς θα αξιολογείται η λειτουργία τους από ένα ενιαίο σύστημα ή η διασπορά τους να γίνει σε όλη την περιφέρεια», σημείωσε.

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διοργάνωσε πρόσφατα ημερίδα για την παιδεία και το επικείμενο νομοσχέδιο, «ώστε να εκθέσει τις προτάσεις του και να συζητήσει επ’ αυτών, αναλύοντας το πώς θέλουμε να διαμορφωθεί ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας. Προμετωπίδα για εμάς αποτελεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και συμπληρωματικά δεχόμαστε να υπάρχουν και μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα», εξήγησε.

«Ο τίτλος του νομοσχεδίου περιλαμβάνει την ‘ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου’», υπογράμμισε επίσης, σημειώνοντας όμως ότι «περισσότερα από 100 άρθρα αποτελούν αλλαγές του νόμου της κ. Κεραμέως, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του ‘22 από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και όλο αυτό λοιπόν, με τη μεταφορά τμημάτων από το Διεθνές Πανεπιστήμιο στο Δημοκρίτειο, βαφτίζεται ως ενίσχυση του δημοσίου Πανεπιστημίου. Και μέσα σε 20 άρθρα κρύβεται η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, χωρίς διαβούλευση και με όρους και προϋποθέσεις που δεν διασφαλίζουν την αξιοπιστία. Είναι σαφές το τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση και γι’ αυτό κι εμείς είμαστε αντίθετοι», κατέληξε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024