Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
GRACE: Υπέροχες Ιστορίες για Υπέροχες Γυναίκες, την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ

GRACE: Υπέροχες Ιστορίες για Υπέροχες Γυναίκες, την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ

Το περιοδικό GRACE κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» στις 10 Μαρτίου, σε μια συλλεκτική έκδοση με δύο εξώφυλλα, αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη

Το περιοδικό GRACE κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» στις 10 Μαρτίου, σε μια συλλεκτική έκδοση με δύο εξώφυλλα, αφιερωμένη στη Μελίνα Μερκούρη, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατο της εμβληματικής Ελληνίδας. Η «γυναίκα-φλόγα», όπως εύλογα είχε χαρακτηριστεί, έζησε μια ζωή γεμάτη όνειρα, ελπίδες αλλά και αγώνες για την τέχνη, τον πολιτισμό και το κοινωνικό σύνολο.

Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες του 20ού αιώνα και τολμούμε να πούμε ότι σήμερα δεν είναι απλώς μια ανάμνηση, αλλά παραμένει δυνατά στις καρδιές όλων.

Αυτήν τη φλόγα, τη γοητεία και το δυναμισμό αποτυπώνει στο φακό η εξαιρετική ηθοποιός Κάτια Γκουλιώνη, η οποία μεταμορφώνεται μοναδικά σε Στέλλα, έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους της καριέρας της Μελίνας Μερκούρη. Στα γραφικά, όμορφα σοκάκια της Πλάκας, η ηθοποιός μάς ταξιδεύει σε μερικές από τις πιο θρυλικές σκηνές της ταινίας, έχοντας στο πλευρό της τον Τάσο Ιορδανίδη ως Γιώργο Φούντα και τον Βασίλη Μίχα ως Αλέκο Αλεξανδράκη, θυμίζοντάς μας όχι μόνο το πάθος της Μελίνας υποκριτικά, αλλά και τη σημασία της ταινίας-σταθμού, η οποία με το τολμηρό θέμα της ήταν ίσως η πρώτη με πραγματικά φεμινιστικό περιεχόμενο στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην πολυτελή έκδοση ξεχωρίζει και το δεύτερο εξώφυλλο, με την παρουσιάστρια του Mega και δημοσιογράφο Ελεονώρα Μελέτη στο ρόλο της Φαίδρας. Μια παραγωγή που επίσης θα συζητηθεί καθώς μια γυναίκα που δεν σχετίζεται με το χώρο της υποκριτικής μεταμορφώνεται στο φωτογραφικό φακό σε Μελίνα Μερκούρη, αναβιώνει χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας «Φαίδρα» και μιμείται με περίσσιο πάθος και σεβασμό για χάρη του GRACE την «τελευταία Ελληνίδα θεά», όπως έχουν αποκαλέσει κάποιοι τη Μελίνα. Με απόλυτη έμπνευση την ίδια την ταινία του 1962, σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν, η Ελεονώρα Μελέτη γίνεται για λίγο Φαίδρα αναπαριστώντας το μύθο στη σύγχρονη εκδοχή του και μαζί με τον Νίκο Κοσώνα ως Άντονι Πέρκινς γυρίζουν το χρόνο πίσω, σε μια ταινία γεμάτη έρωτα, αγάπη, πάθος και δράμα, βασισμένη στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος».

Στην έκδοση πρωταγωνιστεί και ο αποκλειστικός διάλογός μας με τη Μανουέλλα Παυλίδου, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τη μοναδική σχέση και φιλία της με τη Μελίνα Μερκούρη, σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τα προσωπικά της άλμπουμ.

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση μας καλωσορίζει στο 24ωρό της μέσα από το φακό του GRACE, η Κατερίνα Λέχου και η Έμιλυ Κολιανδρή μιλούν για όλα πρόσωπο με πρόσωπο και η Μαρία Αλιφέρη, σε ένα απρόβλεπτο πορτρέτο μιας γυναίκας που μεγαλώνει με χάρη και γοητεία, μας παρουσιάζει την αυθεντική δύναμη της γυναικείας ομορφιάς και ψυχής κόντρα στο χρόνο.

Η Mιρέλλα Παπαοικονόμου μας παρασύρει σε μια σπάνια προσωπική αφήγηση της ζωής της, η Ναταλία Τσαλίκη μας ξεδιπλώνει όσα τής έχει μάθει η ζωή, η Καλλιόπη Χάσκα φωτογραφίζεται με τα ωραιότερα κοσμήματα της σεζόν σε ένα αφιέρωμα πλούσιο σε πολύτιμες δημιουργίες της κοσμηματοποιίας και της ωρολογοποιίας. Ο Στέφανος Μιχαήλ μας μυεί σε ένα κομβικά ιστορικό κεφάλαιο της Κύπρου, αλλά και μας αποκαλύπτεται υποκριτικά. Ο Γιάννης Στάνκογλου αναφέρεται στην Αθήνα που αγαπά αλλά και θέλει να αλλάξει, ενώ παράλληλα συστηνόμαστε στο έργο της UNICEF από τον πρεσβευτή της, Γιώργο Περρή, ταξιδεύουμε στο μύθο της Σπετσοπούλας και αποκαλύπτουμε τη μεγάλη οικογενειακή διαμάχη μεταξύ του Αλέν Ντελόν και των παιδιών του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024