Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πηγαίνετε να ψηφίσετε» - Η προτροπή της Τέιλορ Σουίφτ στους θαυμαστές της για συμμετοχή στη Super Tuesday

«Πηγαίνετε να ψηφίσετε» – Η προτροπή της Τέιλορ Σουίφτ στους θαυμαστές της για συμμετοχή στη Super Tuesday

Το story της Τέιλορ Σουίφτ στο Instagram που απευθύνεται στους 282 εκατ. ακολούθους της

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αμερικανοί σε 15 πολιτείες προκειμένου να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές επιλέγοντας τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές. Γνωστή και ως Super Tuesday, η μέρα αυτή είναι κρίσιμη για τις προκριματικές εκλογές και κατά παράδοση ο νικητής κάθε πλευράς βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να λάβει το χρίσμα του κόμματός του.

Τη συμμετοχή στην πολιτική αναμέτρηση θεωρεί σημαντικά προφανώς και η ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ, η οποία με ανάρτησή της σα social media προέτρεψε για άλλη μια φορά τους θαυμαστές της να συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών της Σούπερ Τρίτης σε όλη τη χώρα. Αυτήν τη φορά, όμως, απέφυγε να «φωτογραφίσει» την προτίμησή της σε κάποιον υποψήφιο ή πολιτικό κόμμα.

«Ήθελα να σας υπενθυμίσω να ψηφίσετε τους ανθρώπους που σας αντιπροσωπεύουν περισσότερο στην εξουσία», έγραψε η Σουίφτ σε ένα story στο Instagram στους 282 εκατομμύρια ακολούθους της. «Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, κάντε ένα πρόγραμμα για να ψηφίσετε σήμερα».

Η Σουίφτ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολιτικών και αναλυτών ως… φαινόμενο, με ορισμένους να υποστηρίζουν ακόμη και θεωρίες συνωμοσίας για την τραγουδίστρια, ισχυριζόμενοι ότι συμμετέχει σε μια ενορχηστρωμένη κυβερνητική επιχείρηση άσκησης ψυχολογικής επιρροής.

Η εκλογική συζήτηση γύρω από τη Σουίφτ κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο, την ημέρα του Super Bowl, αφού ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την πίεσε να τον υποστηρίξει σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει τον απατεώνα Τζο Μπάιντεν, τον χειρότερο και πιο διεφθαρμένο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας μας, και να προδώσει τον άνθρωπο που της απέφερε τόσα χρήματα», έγραψε.

Ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του δεν είναι οι μόνοι που φέρονται να επιδιώκουν την υποστήριξη του… φαινομένου Σουίφτ: Τον Ιανουάριο, οι New York Times ανέφεραν ότι πολλοί συνεργάτες από την εκστρατεία του Μπάιντεν πίεσαν εσωτερικά να συνεργαστούν με τη σταρ.

Η Σουίφτ επέλεξε να μην υποστηρίξει ούτε την εκστρατεία του Τραμπ ούτε του Μπάιντεν σήμερα, όπως και τον Νοέμβριο του 2023, όταν προέτρεπε τους θαυμαστές της να εγγραφούν για να ψηφίσουν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Vote.org είπε αργότερα στο Business Insider ότι το κάλεσμα της τραγουδίστριας οδήγησε στη μεγαλύτερη Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρου από το 2020.

Η Σουίφτ έχει υποστηρίξει πολιτικούς υποψηφίους σε προηγούμενες εκλογές. Το 2018, δήλωσε την προτίμησή της σε δύο Δημοκρατικούς υποψηφίους για το Κογκρέσο στο Τενεσί, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020 εναντίον του Τραμπ.

Αυτό που προκαλεί εύλογο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αν και η ίδια σπάνια τοποθετείται πολιτικά, η πρόσκλησή της για συμμετοχή έχει ιδιαίτερο βάρος: το 6% των ερωτηθέντων σε μια πρόσφατη έρευνα δήλωσε ότι το να καλέσει τους θαυμαστές της να συμμετάσχουν στις εκλογές θα άλλαζε την πιθανότητα να ψηφίσουν. Λίγο λιγότεροι από 1 στους 20 ερωτηθέντες είπαν ότι η υποστήριξή της σε έναν συγκεκριμένο υποψήφιο θα τους ανάγκαζε επίσης να «εξετάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής» της ψήφου τους!

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024