Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωεκλογές: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς «ικετεύει» την Τέιλορ Σουίφτ να πείσει τους νέους να ψηφίσουν

Ευρωεκλογές: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς «ικετεύει» την Τέιλορ Σουίφτ να πείσει τους νέους να ψηφίσουν

Οι Βρυξέλλες ψάχνουν τρόπους να πείσουν τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες ενόψει των ευρωεκλογών και βρήκαν ένα άτομο ικανό να τους παρακινήσει στο πρόσωπο της Τέιλορ Σουίφτ.

Με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 να πλησιάζουν οι Βρυξέλλες ψάχνουν τρόπους να κινητοποιήσουν τους νέους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και έτσι ζήτησαν από την Αμερικανίδα σταρ, Τέιλορ Σουίφτ να τους κινητοποιήσει, καθώς θεωρείται ως η πλέον κατάλληλη για να το κάνει.

Την απροσδόκητη αυτή έκκληση απηύθυνε σύμφωνα με το Euronews, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Σχοινάς μίλησε για «τη σημασία της συμμετοχής των νέων Ευρωπαίων στις φετινές ευρωεκλογές», που θα διεξαχθούν μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, καθώς οι αναλυτές αναμένουν ένα σκληρό καλοκαίρι για την Ε.Ε. κι ενώ η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις.

«Τώρα ήρθε η στιγμή για αυτούς (τους νέους) να έχουν λόγο στην κάλπη, να αποδώσουν έπαινο ή μομφή στις ευρωπαϊκές πολιτικές. Και γι’ αυτό είναι κρίσιμο, νομίζω, να έχουμε, όπως είχαμε και το 2019, υψηλό επίπεδο συμμετοχής των νέων Ευρωπαίων στις εκλογές του Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά.

«Η Τέιλορ Σουίφτ θα είναι στην Ευρώπη τον Μάιο»

Στη συνέχεια ο εκ των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε: «Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει τη νεολαία καλύτερα από τους νέους, έτσι λειτουργεί» και επικαλέστηκε το όνομα της Τέιλορ Σουίφτ για να ενισχύσει την άποψή του.

«Για να σας δώσω ένα παράδειγμα: Η Τέιλορ Σουίφτ, τον περασμένο Σεπτέμβριο – έκανε μια έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς τους νέους Αμερικανούς να εγγραφούν για να ψηφίσουν. Την επομένη της ανάρτησής της, 35.000 νέοι Αμερικανοί είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν», είπε, αναφερόμενος στο σύντομο μήνυμα που μοιράστηκε πέρυσι η Swift στον λογαριασμό της στο Instagram, ο οποίος έχει περισσότερους από 270 εκατομμύρια followers.

Η ανάρτηση, η οποία περιελάμβανε έναν σύνδεσμο προς το Vote.org, έγινε εν μέσω της εντυπωσιακής περιοδείας Eras Tour της Σουίφτ, ένα συγκλονιστικό τρίωρο σόου που αποτελεί φόρο τιμής σε ολόκληρη τη δισκογραφία της και έχει ήδη γίνει η πιο κερδοφόρα συναυλιακή περιοδεία στην ιστορία.

Η εκπληκτική επιτυχία οδήγησε το περιοδικό Time να ανακηρύξει την Τέιλορ Σουίφτ ως το πρόσωπο της χρονιάς 2023, η πρώτη φορά που ένας μουσικός κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο. «Ήμουν τόσο τυχερή που είδα τόσους πολλούς από εσάς στις συναυλίες μου στις ΗΠΑ πρόσφατα. Σας άκουσα να υψώνετε τις φωνές σας και ξέρω πόσο ισχυρές είναι», έγραψε η Σουίφτ σε μια ιστορία στο Instagram. «Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε στις εκλογές μας φέτος!».

Τέιλορ Σουίφτ

Η ευρωπαϊκή περιοδεία ευκαιρία να «πείσει» τους νέους

Μάλιστα το γεγονός πως η Αμερικανίδα σταρ έχει προγραμματίσει να φέρει το Eras Tour στην Ευρώπη ξεκινώντας στις 9 Μαΐου από το Παρίσι, έκανε τον Μαργαρίτη Σχοίνα να της απευθύνει έκκληση να «πείσει» τους νέους να ψηφίσουν.

Όπως σημείωσε ο κ. Σχοινάς η συγκεκριμένη ημερομηνία θα συμπέσει με την Ημέρα της Ευρώπης. Εκτός από τη Γαλλία, το ευρωπαϊκό σκέλος θα περιλαμβάνει sold-out συναυλίες και σε άλλα κράτη μέλη, όπως η Σουηδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Αυστρία.

«Η Τέιλορ Σουίφτ θα είναι στην Ευρώπη τον Μάιο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσέθεσε: «Έτσι ελπίζω πολύ να κάνει το ίδιο για τους νέους Ευρωπαίους και ελπίζω πολύ ότι κάποιος από την ομάδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης της θα παρακολουθήσει αυτή τη συνέντευξη Τύπου και θα της μεταφέρει αυτό το αίτημα».

Μαργαρίτης Σχοινάς

Δεδομένων των προσεκτικά σχεδιασμένων δημόσιων δεσμεύσεων της Τέιλορ Σουίφτ, δεν είναι σαφές αν θα εισακούσει το κάλεσμα των Βρυξελλών.

Η συμμετοχή στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι χαμηλή ιστορικά με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών. Το 2019, το ποσοστό ανήλθε στο 50,66%. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που ξεπέρασε το όριο του 50% από το 1994. Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συμμετοχή των νέων.

Φέτος, τέσσερα κράτη μέλη – το Βέλγιο, η Γερμανία, η Μάλτα και η Αυστρία – θα επιτρέψουν στους πολίτες ηλικίας 16 ετών και άνω να ψηφίσουν, ελπίζοντας να αναζωογονήσουν την πανευρωπαϊκή δημοκρατική άσκηση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024