Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σχοινάς: Έγκαιρα νέος πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να μην βγει ο Όρμπαν

Σχοινάς: Έγκαιρα νέος πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να μην βγει ο Όρμπαν

«Οι αρχηγοί σκοπεύουν να έχουν έναν μεγάλο κύκλο διαβουλεύσεων για να είναι έτοιμοι τον φθινόπωρο», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

Θα υπάρξει νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγκαιρα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να είναι ο Βίκτορ Όρμπαν ο διάδοχος του Σαρλ Μισέλ, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε συγκεκριμένα ότι «επιταχύνεται η μεγάλη διαπραγμάτευση για τον επόμενο πολιτικό κύκλο στην ΕΕ. Οι αρχηγοί σκοπεύουν να έχουν έναν μεγάλο κύκλο διαβουλεύσεων για να είναι έτοιμοι τον φθινόπωρο».

«Οι χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης στήριξαν τη συμφωνία»

Ερωτηθείς για το Μεταναστευτικό και την συμφωνία των κρατών – μελών της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε πως «η μεγάλη ευρωπαϊκή συμφωνία τα αλλάζει όλα, μάλλον τα «χτίζει» όλα, διότι μέχρι τώρα η Ευρώπη δεν είχε ένα πλαίσιο για την μετανάστευση και το άσυλο».

Ακόμη, επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους νικητές της συμφωνίας για το Μεταναστευτικό».

Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν πρόσθετοι πόροι ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την διαχείριση του προβλήματος και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης στήριξαν τη συμφωνία, γιατί ξέρουν πως χωρίς ένα πλαίσιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, εκείνες είναι που θα υποφέρουν».

Σχοινάς σε Σακελλαροπούλου: Μήνυμα σε λαϊκιστές και ευρωφοβικούς το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου

Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι «μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, και δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών, επιτέλους, η Ευρώπη, από τις 20 Δεκεμβρίου, αποκτά μια συνολική, συνεκτική, ολιστική, ρυθμιστική πολιτική για το πλαίσιο της Μετανάστευσης και του Ασύλου, στην οποία ο κανόνας είναι η αλληλεγγύη».

«Αποδεικνύεται με αυτή τη Συμφωνία ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι μια Ευρώπη των λύσεων»

Επισήμανε, επίσης, ότι «για τη χώρα μας, όπως και για όλες τις χώρες πρώτης εισόδου, αυτό είναι μια μεγάλη, ιστορική κατάκτηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δούμε σε βάθος χρόνου» και υπογράμμισε:

«Υπάρχει κι ένα διπλό μήνυμα από αυτή τη μεγάλη Ευρωπαϊκή Συμφωνία. Πρώτα ένα μήνυμα στους διακινητές, όλους αυτούς που τόσα χρόνια προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες της Ευρώπης, πλουτίζοντας σε βάρος των απελπισμένων ανθρώπων, ότι η Ευρώπη βάζει τάξη στα του οίκου της, κι αυτό είναι σημαντικό. Κι ένα δεύτερο μήνυμα, λίγους μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές, είναι προς τους λαϊκιστές, τους ευρωφοβικούς, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι η Ευρώπη είναι ανίκανη να λύσει τέτοια ζητήματα, τέτοιας σημασίας».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «αποδεικνύεται με αυτή τη Συμφωνία ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι μια Ευρώπη των λύσεων, όχι μια Ευρώπη των κραυγών».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024