Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δ. Όχθη: Με σφαίρες απαντούν στις πέτρες οι Ισραηλινοί, νεκρά παιδία 10, 13, 16 ετών

Δ. Όχθη: Με σφαίρες απαντούν στις πέτρες οι Ισραηλινοί, νεκρά παιδία 10, 13, 16 ετών

Κατά την διάρκεια επιδρομών σε χωριά της Δυτικής Όχθης, νέοι υποδέχθηκαν τους πάνοπλους στρατιώτες με πέτρες και αυτοί άνοιξαν αδιακρίτως πυρ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους στο χωριό Burin, νότια της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ένα 10χρονο παιδί, τον Amr Muhammad al-Najjar και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ασθενοφόρων και Επειγόντων Περιστατικών της Ερυθράς Ημισελήνου στη Ναμπλούς, Ahmed Jibril, δήλωσε ότι ο al-Najjar πέθανε αφού υπέκυψε σε τραύματα από σφαίρες που έφερε στο κεφάλι, ενώ ένα άλλο παιδί τραυματίστηκε αφού πυροβολήθηκε στο στήθος. Ένα τρίτο παιδί τραυματίστηκε αφού μέλη της το ξυλοκόπησαν. Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν την οικογένεια του παιδιού να το αποχαιρετά με συγκίνηση.

Οι Παλαιστίνιοι απάντησαν στις επιδρομές του IOF στο χωριό Burin, όπου ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις. Ο Ισραηλινός στρατός που διαφυλάττει την παράνομη κατοχή της Δυτικής Όχθης και συνδράμει τους εποίκους στις επιθέσεις τους, έριξε δακρυγόνα σε ευθεία βολή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά παιδιά. Εισέβαλαν επίσης στην πόλη Άραμπα της Τζενίν, αφού εισέβαλαν στον καταυλισμό αλ-Αμάρι, νότια της πόλης αλ-Μπιρέ.

Εκτέλεση του 13χρονου σε σημείο ελέγχου το Σάββατο – Σήμερα βγήκαν τα βίντεο της Ερυθράς Ημισελήνου

Ένα 16χρονο αγόρι, ο Mustafa Abu Shalbak, πέθαν ετο πρωί της Δευτέρας, ως αποτέλεσμα σφαιρών κατά τη διάρκεια της εισβολής τους στον καταυλισμό αλ-Αμάρι. Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι παιδί, με το όνομα Mohammad Khaled Zaid, 13 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του μετά από πυροβολισμούς των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, το βράδυ του Σαββάτου, κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Jalazone, βόρεια της Ραμάλα, στην κεντρική Δυτική Όχθη.

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε ότι οι ομάδες της ανταποκρίθηκαν σε μια περίπτωση σοβαρού τραυματισμού που προκλήθηκε από αληθινές σφαίρες στον καταυλισμό Τζαλαζόν.

Διενήργησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στον τραυματία και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο κυβερνητικό νοσοκομείο της Ραμάλα για περαιτέρω θεραπεία. Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι οι κατοχικές δυνάμεις πυροβόλησαν το παιδί, μαζί με ένα άλλο παιδί, κοντά στο τείχος διαχωρισμού και επέκτασης του απαρτχάιντ που γειτνιάζει με τον καταυλισμό, ο οποίος απέχει δεκάδες μέτρα από τον ισραηλινό οικισμό «Beit El». Τις τελευταίες ημέρες οι ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώνουν κατά κόρον μικρά παιδιά.

Επιθέσεις εποίκων στην Μπούρκα της Ραμάλα

Το βράδυ του Σαββάτου, έποικοι εξαπέλυσαν επίθεση σε σπίτια και οχήματα πολιτών στην Μπούρκα, που βρίσκεται ανατολικά της πόλης Ραμάλα.

Μια ομάδα εποίκων εισέβαλε στα περίχωρα του χωριού, επιτέθηκε σε σπίτια και οχήματα Παλαιστινίων, έκαψε αρκετά οχήματα και προκάλεσε υλικές ζημιές. Οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι απάντησαν στην επίθεση των εποίκων και τους εμπόδισαν να προχωρήσουν προς το κέντρο του χωριού, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν τα τοπικά παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα το βράδυ, οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού κατοχής έκλεισαν τον δρόμο μεταξύ των πόλεων Ραμάλα και Ναμπλούς, κοντά στο ανατολικό χωριό Λουμπάν. Υπήρξε ισχυρή ανάπτυξη εποίκων στον κεντρικό δρόμο, μπλοκάροντας τα παλαιστινιακά οχήματα και εμποδίζοντάς τα να περάσουν.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024